Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2014 12:06

CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hazmedemedi

Ekmeleddin İhsanoğlu ismine karşı çıkan Baykal ekibi ve ulusalcılar “alternatif aday” zirvesi gerçekleştirdi

CHP, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu hazmedemedi
Cumhurbaşkanlığı, İslam, chp, mhp, köşk adayı, Ekmeleddin İhsanoğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir, çatı adayı,

CHP'de “çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu krizi derinleşiyor. Kılıçdaroğlu'nun dün CHP Grubu'nu topladığı dakikalarda 20'ye yakın milletvekili, eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın odasının da bulunduğu halkla ilişkiler binasının 6'ncı katında bir araya geldi.
Toplantıya, Deniz Baykal'ın yanı sıra Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Antalya Milletvekilleri Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Osman Kaptan, Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve İstanbul Milletvekili Nur Serter de katıldı. Baykal'ın toplantıda, Kılıçdaroğlu hakkında, “Bugün geldiği nokta gerçekten düşündürücüdür. Siyasal İslam çizgisine gelmiş olması çok şaşırtıcıdır” dediği,“Kime sordun, nasıl karar aldın” eleştirisinde bulunduğu belirtildi. “(Ben belirledim oldu) böyle bir yöntem olabilir mi?” diye soran Baykal, “Aday belki kendisi de bunları değerlendirip çekilebilir. PM içinde ne kadar bir direnç olacak, ona da bakmak lazım” görüşünü dile getirdi. Söz konusu vekillerin 20 imza ile “alternatif bir aday” çıkarma da dahil bir seçeneği düşündüğü, ancak şimdilik bunu hayata geçirmemeyi kararlaştırdığı öğrenildi. Muhalifler ilk etapta İhsanoğlu'nın adaylığının desteklenmediğine yönelik bir bildirinin yayınlanmasının daha doğru olacağı noktasında görüş birliğine vardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...