Tgrt Haber
15 Nisan 2014 17:06

CHP İl Başkanları, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadılar

CHP İl Başkanları, grup toplantısı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı kınayan ortak açıklama yaptı.

CHP İl Başkanları, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadılar
CHP İl Başkanları, kemal kılıçdaroğlu, saldırıyı kınadılar

CHP İl Başkanları, grup toplantısı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırıyı kınayan ortak açıklama yaptı. Grup toplantısı öncesinde, salon girişindeki koridorda il başkanları adına basın açıklamasını okuyan Denizli İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının planlı ve organize olduğunu savundu. Saldırının sadece Kılıçdaroğlu'na değil, demokrasiye de yapıldığını belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
"Ülkemizde gerginlik ve kutuplaşma üzerine siyaseti şekillendiren hükümet etme anlayışının, bu saldırıda önemli rolü olduğunu üzülerek görüyoruz. Biz CHP il başkanları olarak yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, her ne kadar sayın genel başkanımız bir annenin feryadına kulak vererek tüm insani duyguları ile saldırgandan şikayetçi olmamış ise de saldırının arkasındaki gerçek faillerin ortaya çıkması konusundaki çalışmaların hassasiyetle sürdürülmesini talep ediyor ve bütün yurttaşlarımızı sağduyu ve sükunete davet ediyoruz." Öte yandan, TBMM güvenliğinin, grup salonuna giriş koridorunda açıklama yapılmasına engel olmak istemesi üzerine, kısa süreli tartışma yaşandı.
Bu arada, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de salona girişinde gazetecilerin güvenlik önlemleriyle ilgili soruları üzerine, güvenlik önlemlerinin artırılmasının doğru olduğunu ancak "vatandaşı Meclis'ten arındırmanın doğru bir anlayış" olmadığını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...