Tgrt Haber
27 Ocak 2019 10:29

CHP İzmir adayı belli oldu

CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer olarak MYK'ya sundu. Kabul edilmesi durumunda isim PM'de oylanacak.

CHP İzmir adayı belli oldu
chp,izmir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi'ne (PM) sunulacak aday listesi için önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık ediyor. CHP Lideri'nin A Takımı ile yapacağı toplantının 5 saat sürmesi öngörülüyor. Olası adaylar MYK toplantısında belirlendikten sonra, onay için Parti Meclisi'ne sunulacak. Merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediye adayı da resmen açıklanacak.

FAVORİ TUNÇ SOYER

Uzun bir süredir beklenen, parti içerisinde de farklı açıklamalarla tartışmalara neden olan İzmir adayının, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta boyunca hem örgütle kurulan temaslar hem kamuoyu anketlerinin tekrar gözden geçirilmesinin sonucunda, CHP Lideri'nin bu kararda olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu MYK toplantısında son sözünü söyleyecek. Ancak Parti Meclisi'nde bir direnç olması durumunda, Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır gibi isimler de olasılık dahilinde tutuluyor. Toplantıda İzmir'in 28 ilçe belediyesi için de aday belirlenecek.(Habertürk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...