Tgrt Haber
19 Kasım 2021 12:08

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak açıklama: Demirtaş’la da helalleşiriz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamasına HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çabası çok kıymetli" diyerek destek vermişti. Demirtaş’ın açıklamalarına Kılıçdaroğlu’ndan cevap geldi. Demirtaş için 'erdemli bir kişi' diyen ana muhalefet lideri "Aynı hataları tekrar etmezsek helalleşebiliriz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak açıklama: Demirtaş’la da helalleşiriz
selahattin demirtaş,kemal kılıçdaroğlu,helalleşme,hdp,chp,politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir çıkış yaparak geçmişte CHP’nin de hatalarının olduğunu belirtip “kırdığımız, korkuttuğumuz topluluklarla buluşmalara başlayacağım” diyerek “helalleşme yolculuğu”na çıkma kararı aldığını söylemişti.

"ÇABALARI ÇOK KIYMETLİ"

Siyasette yeni bir tartışma zemini oluşturan Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamasına terör soruşturmaları nedeniyle cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, destek vererek "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum. Çabası çok kıymetli. Mutlaka sahiplenilmesi, desteklenmesi ve güç verilmesi gereken ciddi bir adımdır" demişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı bir televizyon programında Demirtaş’ın ‘helalleşme’ konusundaki destek açıklamalarıyla ilgili konuştu.

"DEMİRTAŞ'LA DA HELALLEŞEBİLİRİZ"

Demirtaş'la da helalleşebileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bir insanın kendi hatalarını görmesinin onun erdemli bir kişi olduğunu gösterdiğini belirterek şunları söyledi: Sayın Demirtaş da diyor; hatalarımızı görüp, aynı hataları tekrar etmezsek helalleşebiliriz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...