Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2014 15:08

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler

Bedri Baykam, Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Baykam, Kılıçdaroğlu için, 'Kendisi başarıyı değil, koltuğu ve liderlik rolünü çok sevdi' dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler
kemal kılıçdaroğlu, bedri baykam, kılıçdaroğlu'na sert sözler,

Cumhuriyet'teki köşesinde “CHP için son durak kurultayı” başlıklı yazıyla CHP kurultayını ele alan Baykam, “Bu hafta sonu Ankara'da yine malum baskın kurultay var. Neden başlığımız 'Son Durak Kurultayı' oldu? Çünkü bu Kurultay'dan çıkan yapı, CHP'yi 2015 genel seçimlerine taşıyacak. Bu seçimlerde de AKP yine 4. kez kazanırsa işte o zaman 'son durak, herkes iniyor' durumları yaşanır, halkın direnciyle mücadele sürer gider” ifadelerini kullandı.
ROMAN KARAKTERİNE BENZETTİ
Kılıçdaroğlu'nun 2010 kurutayından sonraki değişimini Kafka'nın “Dönüşüm” romanındaki Gregor Samsa karakterinin değişimine benzeten Bedir Baykam, “Gerçi CHP Başkanı'nın romanın kahramanı Gregor Samsa'dan farkı, neye dönüştüğünün farkında olmaması! Samsa, bir sabah uyanıp hamamböceğine dönüştüğünü dehşet içinde fark etmişti. Kılıçdaroğlu ise artık dışarıdan nasıl göründüğünün farkına varamayacak kadar soğukkanlılığını ve bilincini yitirmiş durumda. Parti içi demokrasiden, halkla bütünleşmekten söz eden inandırıcı adam gitmiş, yerine tersine aynen kendisinden önceki dönemde olduğu gibi politbürosunu oluşturan, önseçime gitmeyen, tüzüğün demokratikleşmesi için yapılan çabaları yok sayan,"tartışılmaz tek seçici" rolüne soyunup delege haklarını gaspeden, onlardan bu onayı almak için de sıfat dağıtarak koltuğunu koruyan, halkın güvenini kaybetmiş bir oportünist gelmiş” dedi.
"BAŞARIYI DEĞİL, KOLTUĞU SEVDİ"
Kılıçdaroğlu'na eleştirilerini sürdüren Baykam, “Kendisi başarıyı değil, koltuğu ve liderlik rolünü çok sevdi. Üst üste, göz göre göre yaptığı hatalarla gelen mağlubiyetlere rağmen, mutlu, gururlu ve hatta hala kendinden emin! Gerçekten merak ediyorum, o koltukta ne var diye! Nasıl bir 'capon' yapıştırıcı var ki, kokusu bile başkanlık katını ekipleriyle beraber etkileyip ne pahasına olursa olsun ayrılmamaya şartlıyor” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...