Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 13:12 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 13:19

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Avrupa'nın öngördüğü demokratik kuralları ülkemize getireceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimleriyle birlikte iktidara gelmeleri durumunda Avrupa Birliği'nin öngördüğü demokratik kuralları Türkiye'ye getireceklerini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Avrupa'nın öngördüğü demokratik kuralları ülkemize getireceğiz
CHP,Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşen CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı’na katıldı. Partisinin uzun yıllardır iktidar olamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin buna en yakın dönemde olduğunu söyledi.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN ÖNGÖRDÜĞÜ BÜTÜN KURALLARI  

Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda Avrupa Birliği'nin öngördüğü demokratik kuralları Türkiye getireceklerini söyledi.

"İKTİDARIMIZDA GÖRECEKSİNİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"İlla birinin size talimat vermesi mi lazım? Demokrasi için talimat mı almanız lazım? Benim ağrıma gidiyor. AB’de hangi demokratik standartlar varsa oturalım parlamentoda hepsini yapalım. Avrupa Birliği’ne diyelim ki, ‘zaten biz hepsini yaptık, bizde düşünce özgürlüğü var’. Siz de olan demokratik kurallar bizde de var. O zaman verdiğiniz sözü tutun. Avrupa’nın etik değerlerine güveniyorsanız verdiğiniz sözü tutun. Bu kurallar yerine gelirse sizi tam üye olarak alırız. Onların talimatı, emri değil. Biz birinci sınıf demokrasiyi hak eden bir ülkeyiz. İlk iktidarımızda göreceksiniz. Avrupa Birliği’nin ön gördüğü bütün demokratik kuralları kendi ülkemize getireceğiz. Geldiğimiz nokta şudur.  Her sorunu biliyoruz ama her sorunun nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Bugün bizim çözümlerimizi iktidar olmadığımız halde iktidar sahipleri çözmek istiyorlar çünkü onlar çözümü bilmiyorlar. Neyi nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Bir sorunlar yumağıyla Türkiye karşı karşıya. İktidar çoklu organ yetmezliğiyle karşı karşıya. Halkın iradesiyle iktidara geldiğimizde Türkiye kısa zamanda toparlanacak ve farklı bir ufuk çizecek"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...