Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2021 18:31

CHP liderinin KHK sözüne tepki yağdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu terörle iltisaklı diye ihraç edilenlere iade sözü verdi. Yargı mensupları Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına “Bu çıkış FETÖ ile mücadeleyi baltalar” dedi.

CHP liderinin KHK sözüne tepki yağdı
Kemal Kılıçdaroğlu,khk,açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum’da “Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu “O Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi göreve iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu “Haksızlığa hukuksuzluğa birisi uğrarsa beraber sahip çıkmak zorundayız. Mesleği bulunduğu konum ne olursa olsun haksızlığa uğradıysa o haksızlık karşısında ortak ses çıkarmak zorundayız. O zaman bir siyaset kurumu olarak görevimizi yapmış oluruz” şeklinde konuştu. 

YARGI MENSUPLARINDAN 'FETÖ' UYARISI

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları sonrası bazı yargı mensupları “FETÖ ile mücadeleyi akamete uğratacak bir çıkış” olarak değerlendirildi. Siyasetin FETÖ ile mücadelede muğlak bir dil kullandığını ltını çizen yargı mensupları, şöyle konuştu: “Bu söylemlerin gelecekte iki türlü sonucu olacaktır. Birincisi FETÖ ile mücadele biter. İkincisi, bu mücadelede hatalı ihracı olanlar ‘ilerde siyaset kurumu zaten bunu çözecek’ beklentisi içine girer. Hâkimler de ‘Ben risk almayayım, elimi taşın altına koymayayım” diyebilir. Bu bakış açısı, mağduriyetlerin uzamasına yol açar, her iki hâlde de bunun ağır sonuçları olacaktır.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...