Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Şubat 2014 20:55

CHP Mansur Yavaş'tan vaz mı geçecek

CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildikten sonra tartışmaların odağı olan Mansur Yavaş hakkında bomba iddia.

CHP Mansur Yavaş'tan vaz mı geçecek
CHP Mansur Yavaş, CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, AKP de CHP

CHP Mansur Yavaş'ı değiştirecek mi? Gazeteci Mehmet Faraç, CHP'nin Ankara'dan aday gösterdiği Mansur Yavaş'tan vazgeçeceğini belirtti. Faraç, Aydınlık Gazetesi'nde kaleme aldığı yazıda solun önemli isimlerini aşağılayan Mansur Yavaş'ın Alevi kesmi çok öfkelendirdiğini belirtti ve CHP'de önemli bölgelerdeki kimi adayları değiştirilmek zorunda kalacağını iddia etti. İşte Mehmet Faraç'ın siyasetin gündemine bomba gibi düşecek o yazısı: ''Ankara siyasetini yakından izleyen, muhafazakâr çevrelere de yakın, etkili bir politikacı dün kulağıma ilginç bir iddia fısıldadı; 'AKP de CHP de önemli bölgelerdeki kimi adayları değiştirmek zorunda kalabilir...' Kaynağım, Ankara'da AKP'nin, İstanbul ve Ankara'da ise CHP'nin adaylar konusundaki kaygılarının arttığına ve değişiklik beklentisinin gündeme geldiğine dikkat çekti... Birkaç gün önce Melih Gökçek'in yerine Ali Babacan'ın getirilmek istendiği de medyaya yansıyınca doğrusu bu iddiayı düşünmeye başladım... Ancak Gökçek'in değişmesine ihtimal vermiyorum... Peki ya CHP?.. En büyük sıkıntı da ana muhalefette... Ankara ve İstanbul'da adaylarla ilgili iddialar, belgeler ve videolar medyaya yansıyınca endişe artmış... İstanbul, Ankara ve İzmir'in önemli ilçelerinde adayların açıklanmaması ve seçim kampanyasının geciktirilmesi de 'büyükşehir adayları değiştirilecek' söylentilerini büyütüyor... Önceki gün bu köşede, 'Sarıgül mü Topbaş mı' başlıklı yazıda da gündeme getirdiğimiz 'panzehir' meselesi de kulislerde daha sıkça dillendiriliyor... Acaba CHP; AKP'nin yolsuzluklarla sarsıldığı bir dönemde, İstanbul'da, adı şaibeden kurtulmayan Mustafa Sarıgül yerine muhafazakâr çevrelerin de benimseyeceği tertemiz bir ismi 'yolsuzluğa karşı panzehir' olarak getirseydi başarılı olabilir miydi?..
ŞAİBESİZLİK PANZEHİRİ...
Bence AKP'yi en çok yara aldığı dönemde, bir 'panzehir'le etkisiz hale getirmek en doğru stratejiydi... O halde herkes şapkasını önüne koyarak düşünsün; AKP yolsuzluklarla sarsılıyor mu?.. Yolsuzluğun panzehiri şaibesiz olmak değil mi?.. Peki, Sarıgül bu boşluğu doldurabiliyor mu?.. Siz bakmayın kiralık köşe yazarcıklarıyla sahtekar anketçilerin uydurmasına!.. Ne yazık ki, Sarıgül hakkındaki şaibeler de AKP'yi sarsan yolsuzluklar kadar toplumda kaygı uyandırıyor... Ankara'ya gelince... MHP çevrelerinden de oy beklentisiyle, el altından bir 'CHP-MHP ittifakı'yla Ankara'yı almak isteyen CHP, Mansur Yavaş'a sarıldı ama Yavaş'ın solun önemli isimlerini aşağılayan videosu Ankara'da özellikle Alevi kesimi çok öfkelendirmiş... Benim yakın bir gözlemim yok ama Ankara'yı dikkatle izleyen kaynağım, Yavaş'ın da beklenen havayı oluşturamadığını, burada aday değişikliği tartışmalarının kafaları karıştırmaya başladığını söylüyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...