Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2015 13:09

CHP Özkeş'i kararından döndürmeye çalışıyor

CHP İletişim Koordinatörlüğü, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in Parti Meclisi'nden (PM) istifasının istendiği yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

CHP Özkeş'i kararından döndürmeye çalışıyor
CHP İletişim Koordinatörlüğü, İstanbul Milletvekili, İhsan Özke, milletvekili istifa,

CHP İletişim Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında Özkes'in "CHP PM'den istifaya zorlandığı" şeklinde haberler çıktığı belirtildi. Açıklamada, bu yöndeki haberlerin tamamen gerçek dışı ve hayal ürünü olduğu vurgulandı.
 Dün partisinden istifa ettiğini açıklayan Özkes'in, bu kararını "PM'den istifa etmesinin istenmesi" üzerine aldığı öne sürülmüştü.
 Özkes, geçen yıl eylül ayında gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay'da en yüksek oyu olarak CHP PM'ye seçilmişti.
 Bu arada, Özkes'in istifası ile 56. sırada yedek üye olan eski MYK üyesi ve Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay'ın PM'ye girebileceği belirtiliyor.
 Grup Başkanvekilleri görüşüyor
 Özkes'in istifasını AA muhabirine değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise Özkes'in seçim sürecinde İstanbul'da parti örgütüyle yaşadığı bir takım sorunları öne sürerek bu kararı aldığını ifade etti.
Özkes'in duygusal davrandığını ve CHP için önemli bir isim olduğunu vurgulayan Bingöl, Grup Başkanvekillerinin kararından vazgeçirmek için kendisiyle görüşmelerini sürdürdüğünü kaydetti.
Özkeş yarın basın açıklaması yapacak
İstifa kararında herhangi bir değişiklik olmadığını, dilekçesini CHP Genel Merkezine ve Meclis Başkanlığına gönderdiğini ifade eden Özkes, gerekçesine ilişkin ortaya atılan iddiaları da basından takip ettiğini söyledi.
 Genel Merkez yönetiminden, Parti Meclisi üyeliğinden istifa etmesi yönünde talep geldiği ve bunun üzerine istifa kararı aldığı yönünündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Özkes, "Ben Genel Başkanımızla 45 dakika kadar oturdum, konuştum, görüştük bazı konuları. Fakat asla Parti Meclisi ile alakalı bir durum telaffuz edilmediği gibi ima dahi edilmedi" dedi.
 İstifa niyetini ve buna ilişkin gerekçelerini aktardığında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sorunların çözümünde sabırlı olmasını istediğini kaydeden Özkes, "İstifamı asla istemedi. Ben istifa sinyallerini verdiğimde istifa etmememi ifade eden cümleler kullandı" değerlendirmesinde bulundu.
 Özkes, istifasının gerekçesine ilişkin yarın bir açıklama yapmayı planladığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...