Tgrt Haber
26 Eylül 2022 18:15 - Güncelleme : 27 Eylül 2022 05:09

Son dakika! CHP, Tanju Özcan kararını açıkladı: 1 yıl geçici çıkarma

Son dakika haberi: CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı bir yıllığına partiden çıkarma kararı aldı. Söz konusu kararın oy birliği ile verildiği açıklandı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! CHP, Tanju Özcan kararını açıkladı: 1 yıl geçici çıkarma
Tanju Özcan,CHP

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Tanju Özcan için bugün yeniden toplandı. Kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Tanju Özcan ile ilgili toplantı 7 saat sürdü.

Sığınmacılara yönelik sözler ve uygulamalarının yanı sıra kadınlara karşı cinsiyetçi söylemleriyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son olarak AK Parti'li belediye meclisi üyesi Hacer Çınar'a sarfettiği sözlerin ardından disiplin kuruluna sevk edilmişti.

1 YIL GEÇİCİ ÇIKARMA KARARI

Yüksek Disiplin Kurulu, Tanju Özcan hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi. Partiden yapılan açıklamada, "CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Eylül tarihinde yaptığı toplantısında, Bolu İli Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında, bir yıl geçici çıkarma cezası verilmesine, katılanların oy birliğiyle kesin olarak karar vermiştir" ifadesi kullanıldı.

Parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran'da oy birliğiyle alınan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararı doğrultusunda kesin ihraç talebiyle YDK'ye sevk edilen ve daha önce yazılı savunmasını veren Özcan, 25 Temmuz'da toplanan YDK'de sözlü savunmada bulunmuştu. Bu toplantıda Özcan hakkında karara varılamamıştı.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 16 Mayıs’ta meclisteki oylama sırasında el kaldıran üye Hacer Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” demişti. Bu sözlerin ardından Çınar, avukatı Fikret Çıracı aracılığıyla Bolu 1’inci Aile Mahkemesine, Özcan’a karşı kendisine yönelik koruma kararı alınması için başvurmuştu. Mahkeme, Çınar’ın ‘tedbir’ talebini kabul ederek koruma kararı almıştı.

Özcan mültecilere karşı ayrımcı çıkışlarıyla da bir süredir gündemdeydi. Daha önce mültecilere yönelik farklı fatura uygulamaları ve "Artık istenmiyorsunuz" açıklamalarıyla tepki çeken Özcan, "Nefret suçu işlemeye devam edeceğim" diyerek karşılık vermişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...