Tgrt Haber
19 Ocak 2022 18:18

CHP, terörist ile fotoğrafları çıkan HDP'li vekilin fezlekesine evet diyecek

Adıyaman'da öldürülen terörist Volkan Bora'nın telefonundan çıkan fotoğraflarda HDP Milletvekili Semra Güzel'in yer aldığı tespit edildi. Güzel'in üniversitede tanıştığı Bora ile iletişimini koparmadığı ve örgüte katıldıktan sonra da bir araya geldikleri öğrenildi. Hakkında milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke Meclis'e gönderildi. AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin ardından CHP'de fezlekeye evet diyeceğini duyurdu.

CHP, terörist ile fotoğrafları çıkan HDP'li vekilin fezlekesine evet diyecek
HDP,,PKK,,CHP,,Semra Güzel,

Adıyaman'da, 2017 yılında etkisiz hale getirilen Koçero Meleti kod adlı Volkan Bora'nın cep telefonunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekildiği fotoğraflar bulundu. Telefonda bulunan fotoğrafların ardından yapılan incelemede, Bora ile Güzel'in üniversiteden tanıştıkları öğrenildi.

Semra Güzel'in tıp, PKK'lı terörist Volkan Bora'nın iletişim fakültesi mezunu olduğu, teröristin bir süre KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansında muhabirlik yaptıktan sonra örgüte katıldığı, fotoğrafın da muhtemelen Kuzey Irak'taki kamplarda çekildiği belirtildi.

DOKULMAZLIK FEZLEKESİ HAZIRLANDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı fezlekesi düzenlendi. Meclise ulaşan Güzel hakkındaki dokunulmazlık dosyası Adalet Anayasa Karma Komisyonu'na havale edildi. HDP'li vekilin fezlekesi 20 Ocak'ta komisyonda ele alınacak.

CHP, terörist ile fotoğrafları çıkan HDP'li vekilin fezlekesine evet diyecek

KAPATMA EK DOSYASINA GİRDİ

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından HDP’nin Anayasa Mahkemesinde ki kapatma davasıyla ilgili dosyaya eklenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına 2 klasör dolusu ek delil gönderdi. Klasörlerde, Adıyaman kırsalında öldürülen terörist Volkan Bora ile birlikte fotoğrafı ortaya çıkan Semra Güzel ile ilgili fotoğraflar, belgeler ve ifadeler de yer aldı.

CHP, terörist ile fotoğrafları çıkan HDP'li vekilin fezlekesine evet diyecek
Semra Güzel ile PKK'lı terörist Volkan Bora

 

 

CHP EVET OYU KULLANACAK

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin, “Semra Güzel yanlış yapmış. Cumhurbaşkanı valilere, kaymakamlara dokunmayın dediği zaman girmiş teröriste dokunmuş. Örgüt kıyafetiyle, silahla çektirdiği fotoğraf milletvekilliği ile bağdaşacak bir fotoğraf olmadığı için evet oyu kullanacağız. Yargılamayı takip edeceğiz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...