Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2014 09:37

CHP’de 25 istifa bekleniyor

CHP’de milletvekili adayı olmak isteyenler için istifa genelgesi bugün İstanbul’da karara bağlanacak. 3 büyük il başta olmak en az 25 il başkanının istifa etmesi bekleniyor

CHP’de 25 istifa bekleniyor
chp, chp istifa, istifa genelgesi, chp milletvekili,

Genel seçim hazırlıkları için düğmeye basan CHP’de, milletvekili adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesi için genelge hazırlandı. bugün İstanbul’da yapılacak Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) son şekli verilecek genelgenin yürürlüğe girmesiyle, aralarında İstanbul, İzmir ve Adana’nın da bulunduğu en az 25 il başkanının istifa etmesi bekleniyor. Habertürk'ün CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, milletvekilliği adaylığı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun nabzını yoklayan ve ‘olur’unu alan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile İzmir İl Başkanı Ali Engin başta olmak üzere en az 25 il başkanının genelgenin ardından milletvekilliği adaylığı için istifa etmeyi planladığı öğrenildi. Son dönemde yapılan olağanüstü il kongrelerinde seçilen Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Antalya İl Başkanı Cavit Arı, Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve Zonguldak İl Başkanı Harun Akın’ın adaylıkları konusunda ise son sözü MYK söyleyecek. CHP’de milletvekilliği için istifalarla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçiminden bugüne kadar teşkilatların yarısı yenilenmiş olacak. Genel merkez, boşalacak il, ilçe ve belde başkanlıkları ile yönetim kurulu üyeliklerine seçim yerine merkezden atama yapacak. Böylece, seçimler öncesinde teşkilatlarda kongre yüzünden küskünlük ve kırgınlıkların önüne geçilmeye çalışılacak.İşte istifa etmesine kesin gözüyle bakılan il başkanları: Adana İl Başkanı Orhan Sümer, Balıkesir İl Başkanı Muzzafer Mavuk, Bursa İl Başkanı Metin Çelik, Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu, Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Bilecik İl Başkanı Ali Çağatay Karaahmet, Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Tokat İl Başkanı Duran Kum, Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran.
5 günde 4 bölgede toplantı yapacak
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kayınvalidesinin vefatının ardından ara verdiği bölge toplantılarına bugün İstanbul’da yeniden start verecek. İstanbul’da Marmara bölge toplantısına başkanlık yapacak olan CHP Genel Başkanı, yarın Edirne’de düzenlenecek Trakya bölge toplantısına katılacak. Cumartesi günü Diyarbakır’da gerçekleşecek Güneydoğu Anadolu bölge toplantısına katılacak olan CHP Lideri, pazar günü ise Adana’da Akdeniz bölge toplantısında konuşacak. Kılıçdaroğlu, 1 Aralık Pazartesi günü İzmir’de düzenlenecek Ege bölge topantısıyla bölge toplantılarını tamamlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...