Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2014 16:03

CHP'de Sarıgül operasyonu sürüyor

MYK değişti, İstanbul çalkalanmaya başladı... Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin, partideki Sarıgül etkisini silmek için kolları sıvadı.

CHP'de Sarıgül operasyonu sürüyor
chp, chp'de operasyon, sarıgül operasyonu, mustafa sarıgül, GÜNCEL, haber, haberi, haberleri

Yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu düğmeye bastı. Kılıçdaroğlu geçen hafta Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişikliğe gitmişti. Gürsel Tekin, Genel Sekreterlik görevine getirilmişti. Mustafa Sarıgül'e yakınlığıyla bilinen Adnan Keskin'in yürüttüğü Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na ise Tekin Bingöl'e emanet edilmişti. Yapılan değişikliklerin ardından İstanbul il ve ilçe örgütlerinde büyük bir hareketlilik başladı.  
SALICI'NIN KOLTUĞU GİDECEK
Önder Sav döneminde Genel Sekreter Yardımcılığı yapan Bingöl’ün İstanbul’da köklü değişiklikler yapılması gündemde. Özellikle Sarıgül’le hareket eden ilçe başkanlarının değişmesi bekleniyor. İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da koltuğunun sallandığı konuşuluyor. AKŞAM'a konuşan İl Başkanı Salıcı, bu tür haberlerin parti içindeki bazı kesimler tarafından maksatlı yaptırıldığını söylese de uzun dönemdir partide görev yapan eski bir ilçe başkanına göre ise durum hiç de öyle değil.
DEDİKODU DEĞİL GERÇEK
Uzun yıllar CHP’den siyaset yapan ancak aday adaylık döneminde istifa eden eski ilçe başkanlarından biri ortaya atılanların dedikodu olmadığını ileri sürdü. Eski ilçe başkanı, Tekin Bingöl’ün Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesinin operasyonun startı olduğu görüşünde. İlk etapta Esenyurt, Sancaktepe, Çekmeköy ve Üsküdar ilçe teşkilatlarında seçim yapılacak.
NABIZ YOKLAYINCA...
Tekin Bingöl, örgütün yeni yapılanmasında İstanbul’daki görevi Gürsel Tekin ile yürütecek. Bu gelişmenin hız kazanmasında ise Sarıgül'ün son günlerde ilçe başkanları, belediye başkanları ve başkan adaylarıyla toplantı yapıp önce İstanbul İl Başkanlığı ardından da genel başkanlık için nabız yoklamasının etkili olduğu ifade ediliyor. Sargül'ün bu atağını kesmek için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in İstanbul örgütünde temizlik harekatı başlattığı belirtiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...