Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 13:16

CHP’de sol kanat yönetime karşı birleşti

CHP’nin sağa kaydığı eleştirisinde bulunan sol blok kazan kaldırdı. "CHP sol değil sağ parti gibi davranıyor" diyen muhalifler, yönetime karşı birleşti.

CHP’de sol kanat yönetime karşı birleşti
CHP,

İstanbul milletvekili Sera Kadıgil Sütlü'nün CHP ile yollarını ayırıp Türkiye İşçi Partisi’ne geçmesi, CHP içinde tansiyonu yeniden yükseltti. Partinin sol çizgisinden sağa doğru kaydığını belirten muhalifler yönetime karşı harekete geçti.

Aralarında İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve eski İstanbul milletvekili İlhan Cihaner'in yer aldığı “muhalif sol kanat” ile “gelecek için biz” grupları, İstanbul Şişli’de bir kültür merkezinde buluştu. İki grubun “gelecek için sol kanat” adıyla birleşme kararı aldığı öğrenildi.

"CHP SOLDA POLİTİKALAR ÜRETMELİ"

Toplantıda partinin sağa doğru kaydığı eleştirileri yapıldı. Solda politikalar üretmesi gerektiği vurgulandı.Toplantıda ayrıca "Sol" çizgide devam etmek isteyenlerin, CHP yönetimine karşı ayaklanması için çağrıda bulunuldu. Öte yandan, Genel Merkez'in de bu toplantı hakkında bilgi almaya çalıştığı, grup içerisinde kimler olduğunu öğrenmek için uğraştığı aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...