Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Nisan 2014 15:28

CHP'de yeni isyan

CHP Bizimdir' hareketi sözcüleri olan avukatlar Murat Fatih Ülkü, Mehrigül Keleş ve Ersoy Uluçay, ortak bir basın bildirisi yayınladı.

CHP'de yeni isyan
chp,yeni isyan,murat fatih ülkü,bir basın bildirisi,yeni isyan,

'CHP bizimdir' hareketinin sözcüsü 3 avukat, "CHP, cemaat hocalarının önünde ceketini ilikleyenlerin partisi değildir ve olmayacaktır" açıklamasını yaptı.'CHP Bizimdir' hareketi sözcüleri olan avukatlar Murat Fatih Ülkü, Mehrigül Keleş ve Ersoy Uluçay, ortak bir basın bildirisi yayınlayarak, mevcut genel başkan ve ekibinin ortaya attığı yeni CHP siyasetinin iflas ettiğini öne sürdü. Bildiride, CHP'nin ancak kendi tarihine ve temel değerlerine sahip çıkarak, toplumun önüne heyecan verici hedefler koyarak iktidar olabileceği vurgulandı.
Genel Başkan ve ekibi tarafından partinin dönüştürülmek istendiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yeni, değişim gibi süslü laflarla göreve gelen Genel Başkan ve ekibinin, yenileştirme adı altında, partinin felsefesine, ilkelerine, geçmişine ve tabanına tamamen zıt bir ideolojik anlayışla, yukarıdan aşağıya partiyi dönüştürmek istediği kanısı egemendir. Mevcut Genel Başkanın göreve gelmesinden itibaren, siyasal iktidarın; Cumhuriyetin ve demokrasinin temeli 'laiklik' ilkesine yönelik kurumsal ve kalıcı saldırılarına tepki gösterilmemiş, sessiz kalınmıştır. CHP, Kemalizm'den vazgeçerek demokrat olunacağını sananların partisi değildir ve olmayacaktır. Türk devriminin temellerinin atıldığı, CHP'nin tek parti dönemini savunmak bir yana, bizzat Genel Başkandan başlayarak, tek parti dönemini sürekli suçlayan bir söylem geliştirilmiştir. CHP, “cemaat hocalarının önünde ceketini ilikleyenlerin' partisi değildir ve olmayacaktır. Nereden, hangi ölçüt esas alınarak bakılırsa bakılsın, CHP 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde başarısız olmuştur. Sonucun eğilip, bükülecek bir yanı yoktur. CHP örgütü, CHP destekçileri, CHP sempatizanları, Atatürk ilke ve devrimlerine, sosyal demokrasiye gönül vermiş yurttaşlar, şaşkındır, kırgındır, düş kırıklığı içindedir, CHP'den uzaklaşmaktadır. CHP bizimdir, bizim gibi düşünenlerindir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...