Tgrt Haber
26 May 2022 11:15 - Güncelleme : 26 May 2022 11:28

CHP'den Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek: Türkiye'nin kararı taktiksel hata

Emekli Büyükelçi ve CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Finlandiya basınına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusunu veto etmesine karşı çıkan Çeviköz, PKK/YPG sorununu gündeme getirmesini taktiksel bir hata olarak değerlendirdi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Yeni Şafak
HDP'li Özsoy ise, 'Finli ve İsveçli politikacıların' savunmacı duruş sergilemelerine tepki gösterdi.
HDP,CHP,Finlandiya,NATO
HDP'li Özsoy ise, 'Finli ve İsveçli politikacıların' savunmacı duruş sergilemelerine tepki gösterdi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine başvurusunu iki ülkenin terör örgütlerine verdiği desteği gerekçe göstererek veto etmişti. İki ülkeden gelen heyetler dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyetler bir araya geldi. Heyetler arasındaki toplantının ardından açıklamalarda bulunan Kalın, "Türkiye'nin güvenlik kaygıları, somut adımlarla karşılanmadığı takdirde, sürecin ilerleyemeyeceğine dair mesajımızı çok net bir şekilde ifade ettik." dedi.

'CHP DESTEKLEMEYE HAZIR'

CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz yaşanan gelişmeleri Finlandiya basına değerlendirdi. Çeviköz'ün Türkiye'nin pozisyonun aksinde yaptığı açıklamalar şaşkınlığa neden oldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Finlandiya'nı terör örgütü PKK/YPG'ye desteği nedeniyle NATO üyeliğine karşı çıkmasını 'taktiksel bir hata' olarak tanımlayan Çeviköz, "CHP, Finlandiya'nın NATO üyeliğini desteklemeye hazır" ifadelerini kullandı.

İktidarın İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini unutmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Çeviköz, "Finlandiya NATO'ya girecek ve Türkiye ile iyi ilişkilere sahip olacak" açıklamasında bulundu.

CHP'den Finlandiya'nın NATO üyeliğine destek: Türkiye'nin kararı taktiksel hata

HAYAL KIRIKLIĞI OLUR

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy ise Finlandiya'nın insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne önem veren, tarafsız bir ülke olduğunu belirterek, "Finli ve İsveçli politikacıların ve hükümetlerin nasıl bu kadar savunmacı bir duruş sergilediklerine gerçekten şaşırdık. Finlandiya'nın neden Türk liderliğini memnun etmek ve taviz vermek için yola çıktığını anlamak bizim için zor. Gülünç görünüyor" dedi.

Özsoy, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Finlandiya ve İsveç hükümetlerinin bu aşırı taleplere boyun eğmesi bizim için büyük bir hayal kırıklığı olur.

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...