Tgrt Haber
07 Ağustos 2015 17:31

CHP’den PKK’ya silah bırakma çağrısı

Partisinin milletvekilleri ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Tunceli’ye gelen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, PKK’nın mutlaka silah bırakması gerektiğine dikkat çekti.

CHP’den PKK’ya silah bırakma çağrısı
CHP, PKK, silah bırakma çağrısı,

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Tunceli’de 4-19 Ağustos tarihleri arasında 14 bölgenin özel güvenlik bölgesi ilan edilmesi nedeniyle Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İstanbul Milletvekili Ali Özcan, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Saniye Gül Barut ile birlikte kenti ziyaret etti. Gök, kentteki ziyaret ve incelemelerinin ardından partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
KOMİSYON ÖNERİSİNİN REDDEDİLMESİNE TEPKİ
Toplantıda konuşan Gök, TBMM’de terör olaylarını araştırma komisyonu kurulması önerilerinin reddedilmesine tepki gösterdi. CHP’nin mecliste bütün partilere ortak çağrıda bulunarak, bir komisyon kurulmasını önerdiğini anımsatan Gök, “Ancak bu öneri reddedilmiştir. Biz terörün giderek arttığı Suruç’ta 32 yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan olaylar, polislerimizin, askerlerimizin her gün şehit edildiği bir ortamda tatilde bulunan bir mecliste 7 Haziran’dan sonra oluşmuş yeni bir siyasi iradenin meseleye el koyması amacıyla yaptığımız çağrıda isterdik ki bütün partiler bir araya gelerek yekvücut olsunlar. Bir yandan PKK, bir yandan DHKP-C bir yandan IŞİD terörü gibi, kim masum insanlara saldırıyor ve öldürüyorsa adı ne olursa olsun her birinin karşısında birlik olalım dedik. Ama ne yazık ki bu önergemiz reddedildi. Bu durum Türkiye’de tam da teröristlerin istediği bir ortamın olmasını kolaylaştırdı” dedi.
“PKK SİLAH BIRAKMALI”
PKK’nın silah bırakması gerektiğine de dikkat çeken Gök, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Kürt sorunun çözümünde en önemli unsurlardan bir tanesi PKK’nın silah bırakmasıdır. PKK’nın bugün masum insanlara yönelik her olumsuz davranışı ya da yaralanma ve ölüme sebebiyet veren her olayı Kürt sorununun çözümünü güçleştirmektedir. Demokrasiye inanan milyonlarca insan bu sorun için kafa yormaya elini taşın altına koymaya hazırdır. Ancak silahların gölgesinde bu sorunun çözümü de bazen imkansız hale gelmektedir. Bu nedenle herkes aklını başına almalıdır. Türkiye bir barış ve güven ülkesi olmalıdır. Eller silahlardan çekilmelidir. Silahların gölgesinde demokrasi olmaz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...