Tgrt Haber
02 May 2014 12:48

CHP'den TBMM TV yayını için başvuru

CHP, 5 Mayıs Pazartesi günü, 4 bakan hakkındaki soruşturma önergelerinin görüşmelerinin TBMM TV'den canlı yayınlanması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

CHP'den TBMM TV yayını için başvuru
chp, meclis tv, tbmm tv yayını

CHP, 5 Mayıs Pazartesi günü, 4 bakan hakkındaki  soruşturma önergelerinin görüşmelerinin TBMM TV'den canlı yayınlanması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, başvurusunda, TBMM Genel Kurulu'nun 5 Mayıs Pazartesi günü 4 bakan hakkında verilen 5 ayrısoruşturma önergesinin görüşmelerini yapmak üzere toplanacağını anımsattı. Alınan bu  kararla TBMM'nin çalışma günlerinin dışında bir tarih belirlenerek bakanlar hakkındaki soruşturma önergelerinin TBMM TV'de yayınlanmasının engellendiğini iddia eden Hamzaçebi, şu ifadeleri kullandı:
"TBMM ile TRT arasında 3 Ocak 1995 tarihinde imzalanan protokolün 'yayın süresinde değişiklik' başlıklı 5. maddesinde, 'TBMM Başkanlığı'na tahsis olunan yayın süresinin yansıtılan faaliyet için yeterli olmaması ve önemli ve özel hallerde durum TBMM Başkanlığı ve TRT tarafından değerlendirilir' hükmü yer almaktadır. Anılan hüküm çerçevesinde Türk siyasi tarihinde önemli yer tutan bu önemli ve özel durumun gözönünde bulundurularak, 5 Mayıs 2014 tarihli birleşimin TBMM TV'de canlı yayınlanması konusunda işlem yapılmasını arz ederim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...