Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 22:03 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 05:33

CHP'li Engin Altay, partisinin cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Engin Altay, 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınması çağrısını yaptı. Partisinin adayının kim olacağına ilişkin de konuşan Altay, "CHP'nin de CHP'lilerin de adayı Bay Kemal" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
CHP'li Engin Altay, partisinin cumhurbaşkanı adayını açıkladı
CHP,cumhurbaaşkanı,aday

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Altay, 2023 seçimlerinde CHP'nin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurguladı.

"CHP'NİN ADAYI BAY KEMAL"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a erken seçim çağrısı yapan Engin Altay, kasım ayında seçim olma ihtimalinin hâlâ olduğunu söyleyip, "Her şeye rağmen yaz geçiyor. Elektrik faturaları düştü, doğalgaz kombi yakmıyoruz ama bu kış böyle geçmez" ifadelerini kullandı.

Altay, "Ben 6'lı masanın adayını 6'lı masa adına konuşursam hadsizlik yapmış olurum ama CHP'nin ve CHP'lilerin adayı Bay Kemal. Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız Bay Kemal" dedi.

VELİ AĞBABA DA KILIÇDAROĞLU'NU İŞARET ETTİ

Daha önce de CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurmuştu. 2023 seçimlerine 6'lı masanın uzlaşacağı bir adayla gireceklerini söyleyen ve Millet İttifakı'nın en büyük partisinin CHP olduğuna dikkat çeken Ağbaba, partisinin uzlaştığı adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu dile getirmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...