Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2014 13:03

CHP'liler kazan kaldırdı

CHP'deki ulusalcılar İhsanoğlu'nun adaylığına karşı çıktı! Köşk için alternatif isim ise Emine Ülker Tarhan'dı. Şimdiye kadar 5 vekil Tarhan için imza attı

CHP'liler kazan kaldırdı
chp, ulusalcılar, ekmeleddin ihsanoğlu, adaylık, alternatif isim, köşk adaylığı, emine ülker tarhan

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kaldı. Tek başına aday çıkaramayan muhalefet "çatı"da anlaştı. Ortak aday olarak İslam Birliği eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nun isminde karar kılındı.
KAZAN KALDIRDILAR
Ancak İhsanoğlu'nun adı CHP'yi derinden sarstı! "Fikri ve duruşu partimize aykırı" diyen CHP'liler kazan kaldırdı. Muharrem İnce ve Umut Oran gibi bazı vekiller "İçimize sinmiyor ama destekleyeceğiz" açıklamasını yaptı. CHP Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum ise "Benim adayım Emine Ülker Tarhan" diyerek İhsanoğlu'na karşı alternatif bir aday çıkardı. Batum, Tarhan için hazırladığı 20 kişilik dilekçeyi göstererek ilk imzayı attı. Batum'un ardından Dilek Akagün Yılmaz, Birgül Ayman Güler ve Ümit Özgümüş de imza verdi.
15 İMZA ARANIYOR
Emine Ülker Tarhan'a dün son destek de CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'den geldi. Serter'in de imzasıyla birlikte imza sayısı 5'e çıktı. Şimdi partide Tarhan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gereken 15 imza daha aranıyor.
ÇATI ADAYI RESMEN İHSANOĞLU
CHP ve MHP çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu dün resmen Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterdi. İhsanoğlu için MHP 52, CHP ise 111 imza topladı. CHP'de fire sayısı 21 oldu. Cemaate yakınlığıyla bilinen bağımsız milletvekilleri İdris Bal ve Hami Yıldırım da, İhsanoğlu için CHP'den imza verdiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...