Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2021 12:23

CHP’nin 3600 ek gösterge kampanyasına Bakan Soylu'dan cevap

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile 81 ilde 3600 ek gösterge kampanyası başlattı. Parti binalarına asılan afişlerde düzenleme çağrısı yapıldı. İlk cevap İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmede, 3600 ek gösterge çalışmalarının 2022 içinde tamamlanması hükme bağlanmış, düzenleme vaadi resmi gazetede yayınlanmıştı.

CHP’nin 3600 ek gösterge kampanyasına Bakan Soylu'dan cevap
CHP,Ek genelge,3600

Yıllardır tartışılan ve seçim meydanlarında çokça vaat eden 3600 ek gösterge düzenlemesi için CHP parti binalarına astığı afişlerle kampanya başlattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla başlatılan kampanyada hükümete düzenleme yapılması için çağrı yapıldı. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından da kampanyayı paylaştı. Kılıçdaroğlu’na hükümet kanadından ilk cevap İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

BAKAN SOYLU: VAADİMİZİN ARKASINDAYIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3600 ek gösterge vaadinin arkasında olduklarını belirterek, “Polisimizin 3600 meselesi üzerinden güya eleştiri yapacak. Doğrudur, 3600 ek gösterge bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna kadar arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan herhangi bir şekilde sarf-ı nazar etmemiz elbette ki mümkün değildir. Bu sözümüzü yerine getirmek için de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla arkadaşlarımız çalışıyor” ifadelerini kullandı.

SÜREÇ 2022’DE TAMAMLANACAK

1.5 milyon memurun beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi Ağustos ayında yapılan toplu sözleşmeye girmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Sözleşme Mutabakatı'nın 52. maddesine göre, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılacak. Sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma yetkili konfederasyonun katkısıyla 2022'de tamamlanacak.

CHP’nin 3600 ek gösterge kampanyasına Bakan Soylu'dan cevap

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...