Tgrt Haber
09 Şubat 2014 18:31

CHP'nin İstanbul ilçe adayları belli oldu

CHP'nin İstanbul'da bazı önemli ilçelerde aday göstereceği isimler belli oldu. İşte CHP'nin adayları

CHP'nin İstanbul ilçe adayları belli oldu
chp, istanbul, önemli adaylar, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, merkez yönetim kurulu, myk, chp yeni adaylar, chp istanbul adayları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesi toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) İstanbul’un bazı ilçelerinin belediye başkan adaylarının belirlendiği bölümünde “Beşiktaş” tartışması yaşandı. Edinilen bilgilere göre CHP istanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün yakın çalışma arkadaşı Tonguç Çoban’ın aday gösterilmek istenmesine bazı genel başkan yardımcıları muhalefet etti. Bu nedenle saat 14.00’de toplanması beklenen Parti Meclisi’nin toplanması iki saat için ertelendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da Tonguç Çoban’ın ismini yeniden değerlendirmek amacıyla “Beşiktaş’la ilgili yetkili ben üstleniyorum. PM’nin onayına sunulup sunulmayacağı bir kez daha değerlendireceğim” diyerek tartışmayı sonlandırdı. Çoban tartışmasının sürdüğü dakikalarda ismi Beşiktaş geçen ancak Bakırköy adayı yapılması kararlaştırılan Doç. Dr. Mehmet Karlı’nın “Siyasi etik gereği Bakırköy’den aday olmam doğru olmaz. Ben çekiliyorum” mesajı geldi. Karlı’nın adaylıktan çekilme kararı CHP’nin Kadıköy kararını da etkiledi. Bakırköy’den aday olan ancak CHP lideri Kılıçdardoğlu’nun isteğiyle Kadıköy’e kaydırılan Bülent Kerimoğlu’nun yeniden Bakırköy’e kaydırılması seçeneği tartışmaya açıldı. Bu yöndeki tartışmalarında sürmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu, “Beşiktaş ile birlikte Kadıköy ve Bakırköy ile ilgili son kararı da ben vereceğim” diyerek toplantıyı tamamladı. Toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına geçildi.
BEYOĞLU’NA AYLİN KOTİL
Öte yandan MYK’nın onayından geçerek PM üyelerinin onayına sunulmasına karar verilen ilçeler arasında yer alan Beyoğlu’nun belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil oldu.
Sezgin Tanrıkulu’nun tam destek verdiği eski Genel Başkan Yardımcısı ve PM üyesi Gülseren Onanç’a Beyoğlu için vize çıkmadı.
ŞİŞLİ'YE İNÖNÜ, ÜSKÜDAR'A ÖZKES
Şişli’de İsmet İnönü’nün torunlarından Hayri İnönü, Üsküdar’a milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes belediye başkan adayı oldu.
AVCILAR'DA MEVCUT BAŞKAN ADAY GÖSTERİLMEDİ
MYK, Sarıyer’de Şükrü Genç, Çatalca Cem Kara, Ataşehir’de Battal İlgezdi ile “Yola devam” dedi. Maltepe’de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal’da Hüsnü Süslü, Avcılar’da Handan Toprak aday gösterildi. CHP’nin Ankara’daki kalelerinden Çankaya’da ise mevcut başkan Bülent Tanık’ın yerine Alper Taşdelen’nin aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin adayı ise değişmedi, Fethi Yaşar yeniden aday oldu. Edirne’de ise Hamdi Sedefçi yerine milletvekili Recep Gürkan; İzmir Buca adayı ise kentin eski belediye başkanlarından Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina’nın adaylıkları dikkat çeken isimler oldu. CHP'nin Belediye Başkan adayları belli oluyor. CHP'de "kale" olarak nitelendirilen Ankara, İstanbul ve İzmir'deki metropol ilçelerin adaylarının belirleneceği toplantı mesaisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında MYK toplantısıyla başladı. Habertürk'ün edindiği bilgiye göre MYK'nın PM'ye sunacağı ve kesin olmayan listede şu sürpriz isimler yer aldı.
OBAMA'NIN OKULUNDAN ÇANKAYA'YA
CHP'nin kalesi olarak görülen Ankara Çankaya'da Alper Taşdelen'de karar kılındı. Geçmişte Başbakanlık müşavirliği görevinde bulunan ve özel bir şirkette yöneticilik yapan Taşdelen, mülkiye mezunu. Taşdelen, Obama'nın mezun olduğu Colombia Üniversitesi'nde de yüksek lisans yapmıştı.
TRAKYA'DA ÇİFTE VEKİL SÜRPRİZİ
En büyük sürpriz ise Trakya'da yaşandı. MYK'da, Edirne'de CHP Milletvekili Recep Gürkan, Kırklareli'nde ise yine bu ilin CHP'li vekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun aday gösterilmesine karar verildi.
İSTANBUL'DA BÜYÜK DEĞİŞİM
İstanbul'da Beyoğlu'na Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil'in aday gösterilmesine karar verilirken, Beşiktaş'a Mustafa Sarıgül'ün danışmanlarından Tonguç Çoban, Adalar'da Atilla Aytaç, Üsküdar'a İhsan Özkes, Mustafa Sarıgül'den boşalacak Şişli'ye ise İnönü'nün torunu Hayri İnönü, Maltepe'de İstanbul İl Başkan Yardımcısı Canan Kaftancıoğlu, Kartal'da da Hüsnü Süslü'de karar kılındığı öğrenildi. Bakırköy'de Mehmet Karlı, Kadıköy'de ise Bülent Kerimoğlu'nun adı öne çıktı.
CHP İstanbul ilçe adayları yine değişebilirmi?
CHP'de yaşanan yerel seçim çekişmesi her geçen dakika sert dalgalanmalara neden oluyor. Kesinleşti denilen adaylar araya giren başka isimlerin ricası üzerine ya da Parti içerisinden güçlü isimlerin istifa kozunu kullanmasıyla değişebiliyor. Bugün yapılan CHP MYK'da 5 kişilik komiteden çıkan isimler tartışma konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye adaylığı konusunda Sarıgül'e rakip olan Gürsel Tekin edinilen bilgiye göre bu isimlere sert dille karşı çıktı.
GÜRSEL TEKİN: İSYAN BAYRAĞI ÇEKECEĞİZ
Komiteden çıkan isimlerin hep Mustafa Sarıgül'e yakın adaylarla belirlenmiş olması MYK'da sert tartışmaların çıkmasına neden oldu. İddiaya göre Gürsel Tekin MYK'ya gelmeden önce sabah saatlerinde telefonla bu isimlere karşı çıkarak "Artık bu kadar yeter. Bu iş bitti. İsyan bayrağı çekeceğiz. İstanbul'u Sarıgül'e teslim ettiniz" diyerek bu tartışmanın sinyalini verdi.
MUSTAFA SARIGÜL'ÜN ADNAN KESKİN RANDEVUSU
İsimlerin bu yönde bir kez daha değişmesi İBB adayı Mustafa Sarıgül'ün dün Ankara'ya gelerek Adnan Keskin'le özel görüşmesine bağlanıyor.
İŞTE O İSİMLER
5 kişilik komiteden çıkan ve örgütte rahatsızlık meydana getiren isimler şöyle oldu: Beşiktaş'ta Tonguç Çoban ismi belirlendi. Böylece Galatasaray'lı aday Mehmet Karlı boşa çıktı. Karlı da bu gerekçeyle Bakırköy'e kaydırıldı. Sarıyer ve Adalar'da mevcut başkanlar ile devam edilirken Beyoğlu Aylin Kotil'le devam edecek. Çekmeköy'de yine Mustafa Sarıgül'ün avukatı olarak bilinen Murat Haznedar yarışa dahil olacak. Bu arada Şişli'de de Hayri İnönü ismi tekrar öne çıktı.
KADIKÖY YİNE ERTELENEBİLİR
Bugün MYK sonrası Parti Meclisi toplantısında kesin isimler belirlenip açıklanacak. Fakat Kadıköy ve Çankaya'nın haftaya bırakılması da söz konusu.
İŞTE YOLA DEVAM EDECEKLER
İstanbul'da Sarıyer'de Şükrü Genç, Çatalca Cem Kara, Büyükçekmece Hasan Akgün, Ataşehir'de ise Battal İlgezdi'nin koltuğunu korudukları öğrenildi.
Kulislerde dolaşan isimler ise şöyle. Ancak bu liste kesinleşmedi. Kesin adaylar PM onayından sonra belirlenecek.
Beşiktaş-Tonguç Çoban
Bakırköy-Mehmet Karlı
Adalar-Atilla Aytaç
Kartal-Hüsnü Süslü
Beyoğlu- Aylin Kotil
Kadıköy-Bülent Kerimoğlu
Üsküdar-İhsan Özkes
Şişli-Hayri İnönü
Kırkraleli- Mehmet Siyam
Maltepe-Canan Kaftancıoğlu
Çankaya- Alper Taşdelen
Yenimahalle - Fethi Yaşar
Edirne - Recep Gürkan
HABERİN TÜM AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...