Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Temmuz 2022 16:40 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 17:26

Son dakika! CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısına AK Parti'den cevap: Katılmayacağız

Son dakika haberi: CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek için yaptığı olağanüstü toplantı çağrısı sonrası TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan açıklama geldi. Şentop, konuyu görüşmek üzere Meclis’i 1 Ağustos Pazartesi günü toplanmaya davet etti. Ancak söz konusu çağrıya AK Parti'den olumsuz cevap geldi. CHP'nin sağlık çalışanları üzerinden kendi siyasi hedefleri doğrultusunda şov yapmayı amaçladığını savunan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Meclis'teki olağanüstü toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısına AK Parti'den cevap: Katılmayacağız
sağlık çalışanları,şiddet,AK Parti,CHP,Mahir Ünal,Meclis

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti görüşmek üzere Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP'den gelen çağrı sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de harekete geçti. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve şiddet olaylarının nedenleri ve bu konuda alınması gereken önlemlerin görüşülmesi için TBMM Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya davet etti.

Ancak yapılan çağrıya Cumhur İttifakı'ndan olumsuz yanıt geldi. Konuya ilişkin kameraların karşısına geçip basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin siyasi şov amaçladığını belirtip toplantıya katılmayacaklarını dile getirdi.

Mahir Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA KATILMAYACAĞIZ"

"Erdoğan düşmanlığının ve AK Parti nefretinin sizi getirdiği nokta saygı kaybıdır. CHP çözüm amaçlı mı çağrı yaptı? Yalandan iftiradan medet umarak siyaset yapmaya çalışanlar bu milletin Anadolu irfanına çarparak tuzla buz olurlar. Pazartesi günü olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacağız.

"SAĞLIK ÜZERİNDEN ŞOV AMAÇLIYORLAR"

Biz Meclis iradesine saygılıyız. Eğer 600 milletvekilinin iradesine saygı duyup parti gruplarıyla istişare etselerdi siyasi nezakete uygun olurdu. 200 milletvekili gelir ve TBMM çalışmaya başlarsa Meclis'in çalışmalarına iştirak ederiz. 2002'den beri çıkardığımız yasaların tamamı milletin derdine derman olan yasalardır. Hiçbir zaman Meclis'in çalışmasından karşı durmadık. Bizim karşı çıktığımız, kendi siyasi çıkarlarını siyasi şova dönüştürmeleri. Sağlık gibi hassas bir konu üzerinden şov amaçlanıyor."

MHP VE HDP DE KATILMAYACAK

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ''Tüm siyasi partiler, sağlıkta şiddet konusundaki görüşlerini, önerilerini dile getirsin'' diyerek hazırladıkları 16 maddelik kanun teklifinin görüşülmesini talep ettiklerini söyledi. Ancak bu çağrıya AK Parti'den sonra MHP ve HDP'den de olumsuz cevap geldi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Siyasi istismardan öte bir amaç taşımayan CHP’nin genel görüşme teklifinin gündeme alınmasını faydalı görmüyoruz" ifadelerine yer verdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise Meclis’te yaptığı açıklamada, “Meclis’in erken kapandığını, çalışması gerektiğini biz söylemiştik. CHP’nin de teklifi yapmadan önce bize danışması, uygun olup olmadığımızı sorması gerekirdi. Bunu da göz önüne almadığı için bu talebi reddediyoruz" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...