Tgrt Haber
01 Aralık 2021 12:38

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücrette çok büyük bir artış olacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Asgari ücrette çok büyük bir artış olacağını söyleyen Erdoğan, "Asgari ücret noktasında bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir neticeyi inşallah açıklamış olacağız." dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Asgari ücrette çok büyük bir artış olacak
Son dakika,Merkez Bankası,Cumhurbaşkanı Erdoğan,AK Parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu Erdoğan, partisinin grup toplantısının başında konuşmasına yatırım, istihdam ve üretim odaklı büyüme stratejisiyle Türkiye'nin yoluna devam edeceğini vurgulayarak başladı. Ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na faiz açıklamalarına tepki göstererek konuşmasına devam eden Erdoğan, "Mandacı kafanın dün ne dediğini kısaca hatırlayalım. Dün başka söyler. Bugün başka söyler. Yarın daha başka söyler. Üstelik bunu da hiç utanmadan, yüzleri kızarmadan, kendilerinden gayet emin bir tavırla yaparlar" dedi.

Ekonomide yeni model, asgari ücret ve stokçularla ilgili de konuşan Erdoğan, asgari ücrette çok büyük bir artış olacağını belirtirken, ülkedeki stokçulara çok sert uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz. Yapanlar varsa bedelini ödeteceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Yatırım, istihdam ve üretim odaklı büyüme stratejisiyle yolumuza devam edeceğiz. Bu politika bir anda ortaya çıkmış değildir. Millete sunduğumuz her hizmet, yaptığımız her yatırım bu atılıma hazırlık amacı taşıyordu.  IMF ile ilk anlaşmanın yapıldığı 1947'den itibaren ekonomi politikalarımız küresel sistemin kontrolü altına girdi. 

Birileri dışarıdan birileri içeriden uğraştılar. Maalesef uzunca süre başarılı oldular. AK Parti iktidara geldiğinde geçmişin neredeyse iki asrı bulan bu uzun ve meşakkatli hikayeye sahip bir ülke devraldı.  Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle uzun iktidar dönemimizde girdiğimiz her mücadeleyi kazandık, her badireyi atlattık, ülkemizi hedeflerinden asla koparmadık. Bir dönem karşımıza vesayeti, bir dönem terör örgütlerini çıkardılar. Türkiye ekonomisini mahvedeceğiz diyerek yola çıkanların değirmenlerine su taşıdılar. Türkiye'de yönetimi değiştireceğiz diyenlerin yoldaşlığına soyundular. Türkiye artık çok olmaya başladı diyerek sinsi oyunlar peşinde koşanların figüranlığına talip oldular. 

KILIÇDAROĞLU'NUN FAİZ AÇIKLAMASINA TEPKİ

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklamaları) Mandacı kafanın dün ne dediğini kısaca hatırlayalım. Dün başka söyler. Bugün başka söyler. Yarın daha başka söyler. Üstelik bunu da hiç utanmadan, yüzleri kızarmadan, kendilerinden gayet emin bir tavırla yaparlar. Bunlar zaten faizci, şüphe var mı? Utanmadan bir taraftan yüzde 1'e indirin. Hem de yemin ediyor. Sizin yemininiz makbul değil. İstediğiniz kadar yemin edin. Tayyip Erdoğan dün ne dediyse, bugün de aynısını söyler. Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir. Hiçbir zaman faizci olmadım. Bugün de değilim, yarın da olmayacağım. Ama siz mandacı faydasınız. 

ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ: BÜYÜK BİR ARTIŞ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrette çok büyük bir artış olacağını dile getirerek, "Niye endişeler üzerinden konuşuyorsunuz da, olumlu olarak bakmıyorsunuz? Özellikle bu noktada toplumun yanlış yerlere sevk edilmesine fırsat vermeyelim. 3600 ek gösterge, asgari ücret bizler dün akşam televizyon programında ne dedim? Bizler halkımızı ezdirmeyeceğiz. Asgari ücret çalışmasını bakanımız başlattı. Kısa sürede onu da açıklayacağız. Asgari ücret konusunda bugüne kadar olmuş çok çok üzerinde bir neticeyi açıklamış olacağız” dedi.

MARKETLERDEKİ FİYAT ARTIŞLARI

Çarşı pazardaki kimi ürünlerde fahiş fiyat artışlarının çoğunun mantıklı bir izahı bulunmadığını da görüyoruz. Zincirleme fiyat artışlarının zehirlediği iklimin giderilmesi gerektiğini biliyoruz. Türkiye, pek çok gelişmekte olan ülkenin yerinde saymasına neden olan yüksek faiz üzerine kurulu para politikasını artık terk etti. 

2021'in üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 7,4 olarak açıklandı. Bu büyüme oranıyla G20 içinde ilk sırada yer alıyoruz. Milli gelirimize gelince bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,8 arttı.

EKONOMİDEKİ YENİ MODEL

Bu değişimi ya şimdi yapacaktık ya da bir neslin daha hayallerinden uzak kalmasını bekleyecektik. Belki siyaset için riskli ama milletimiz için en doğru planı yaptık, yapıyoruz.

Çıksın birisi faizi azaltarak, üretimi artırarak yanlış yapıyorsunuz desin. Diyemez. Doğrusu bizim yaptığımız. Şu anda tüm sektörlerde yeni yatırımlarla, yeni makinelerle, yeni istihdamlarla kesintisiz kapasite büyütme yarışındayız. Biz, ülkemizi fırsatını bulduğunda hemen kaçıp gidecek sıcak para cennetine dönüştürmek yerine kalıcı kazanımlara kavuşturacak yatırımlara dönüştürmek istiyoruz.

Artık faiz oranını şu veya bu dayatmaya göre değil, tüm gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi ülkemizin ihtiyacına göre belirleyeceğiz. Düşük kurla ülkemizi ithalat cennetine döndürmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz. 

"ÜLKEMİZİN İHTİYACINA GÖRE BELİRLEYECEĞİZ"

Artık faiz oranını şu veya bu dayatmaya göre değil, tüm gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi ülkemizin ihtiyacına göre belirleyeceğiz.

Düşük kurla ülkemizi ithalat cennetine döndürmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Faiz düştüğünde, paradan para kazananın dışında kimsenin faydası olmaz. Kur dediğin bugün artar, yarın düşer. Enflasyon bugün artar yarın düşer. Ama üretim ve istihdamda sağladığımız her artış kalıcıdır. Ekonomide de "Dünya 5'ten büyüktür" diyoruz. Hak olan davada zafer muhakkaktır. 

Bugün tüm büyük ekonomiler faizleri en alt seviyede tutarken enflasyonda ciddi yükselişlerle karşı karşıyalar. Tüm Avrupa ülkelerinde geçen yıl 0 veya eksi olan enflasyon bu yıl yüzde 5'leri hatta yüzde 6'ları geride bıraktı. Üstelik bu rakamlar tüketici fiyatlarını ifade ediyor. 

"STOKÇULARA BU ÜLKEYİ MEZAR EDECEĞİZ"

Stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz. Yapanlar varsa bedelini ödeteceğiz. Vatandaşlarıma çağrıda bulunmak istiyorum: Döviz alırken de fiyat belirlerken de alışveriş yaparken de lütfen sükunetten, sağduyudan ayrılmayın. Uzun vadeli hareket etmeyi tercih edin. Çok daha tutarlı bir ekonomi politikasıyla ülkemizi hedeflerine ulaştırmak istiyoruz. 

Fahiş fiyat üzerinden kendi halkını soymanın peşinde koşanlar evlatlarının geleceğine kast ettiklerini bilmelidirler. Ülkemizi yıllarca içinde çırpındığı kısır döngü ekonomisine hapsedecek adımlar asla atılmayacaktır. 

Yüksek faiz, düşük kur üzerine kurulu sömürü düzenine bu ülke bir daha dönmeyecek. Gelişmiş ülkeler arasındaki yerimizi alana kadar bize durmak, duraksamak, tereddüt etmek yoktur.

"YENİ ADIM İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR"

Alım gücü düşen vatandaşlarımız için adım atmaya hazırlanıyoruz. Kimseyi hayat pahalılığına ezdirmeyeceğiz. Yeni ekonomik programımızı uygularken her kesimin yanında yer alacağız. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...