Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Mart 2020 14:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alacağımız isabetli kararlar bölgeyi rahatlatacaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi başladı.Görüşme öncesi yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Burada alacağımız kararlar bölgeyi de ülkemizi de rahatlatacaktır'' derken, Rusya lideri Putin ise, ''Gelişmelerin Türkiye ve Rusya ilişkilerini zedelememesi için Suriye konusunda tüm alanları ele almamız gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alacağımız isabetli kararlar bölgeyi rahatlatacaktır
erdoğan,putin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya geldi.

PUTİN: TÜRK ASKERİNİN ORADA OLDUĞU BİLİNMİYORDU
Görüşmenin basına çık kısmında ilk sözü alan Rus lider, her zaman olduğu gibi çok yoğun bir gündem olduğunu ifade ederek, “Son zamanlarda İdlib çevresinde yaşanan olaylar nedeniyle şahsi görüşmemizi gerektiren olaylar oldu. Suriye’de hayatını kaybedenler, askerleriniz için bir kez daha taziyelerimi iletmek istiyorum. Telefon görüşmemizde ifade ettiğim gibi Suriye askerleri de dahil orada Türk askerlerinin olduğunu bilmiyorlardı. Aynı gün içerisinde Suriye askerlerinden de kayıplar oldu. Suriye ordusunun ciddi kayıpları var. Böyle olayların tekrarlanmaması, bu gibi olayların Rus-Türk ilişkilerini zarar vermemesi için tüm bu görüşmeleri gerçekleştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: ALACAĞIMIZ İSABETLİ KARARLAR BÖLGEYİ RAHATLATACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum görüşmeyi Türkiye’de yapacaktık, sizin buradaki anayasa çalışmalarıyla ilgili gelişmeler sebebiyle bu davetinizi burada gerçekleştiriyoruz. İdlib müzakereleri sebebiyle bir araya gelişimiz büyük önem arz ediyor. Bölgede sıkıntı büyük. Dünyanın gözü şu anda burada. Buradan atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır. Türkiye-Rusya ilişkilerinin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Gerek savunma sanayide gerek ticari ilişkilerimizde çok farklı bir dönemin içindeyiz. Bunları çok daha ileri taşımamızın hesaplarını yapıyoruz. Bunları tabi güçlendirerek görüşmek de bizim en büyük amacımız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Tekrar bu kabul için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...