Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ocak 2019 16:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya Büyükşehir ve ilçelerdeki adayları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da yaşanan hortum felaketinin 100 milyon liralık zarara yol açtığını açıkladı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, "Gereği yapılacak" dedi.Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için çalışmalara başladıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya Büyükşehir ve ilçelerdeki adayları açıkladı
ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya Belediye Başkan Adaylarını tanıttı.

İŞTE AK PARTİ'NİN ANTALYA ADAYLARI

Antalya Büyükşehir Belediyesi: Menderes Türel

Akseki Belediyesi: İbrahim Özkan

Aksu Belediyesi: Halil Şahin

Demre Belediyesi: Süleyman Topçu

Döşemealtı Belediyesi: Emre Afacan

Elmalı Belediyesi: Ümit Öztekin

Gazipaşa Belediyesi: Adil Çelik

Gündoğmuş Belediyesi: Mehmet Özeren

İbradı Belediyesi: Hatice Sekmen

Kaş Belediyesi: Mutlu Ulutaş

Kepez Belediyesi: Hakan Tütüncü

Konyaaltı Belediyesi: Gaye Doğanoğlu

Kumluca Belediyesi: Hüsamettin Çetinkaya

Manavgat Belediyesi: Hasan Öz

Muratpaşa Belediyesi: Gökçen Özdoğan Enç

Serik Belediyesi: Enver Aputkan

Alanya Belediyesi: Adem Murat Yücel (MHP)

Kemer Belediyesi: Yusuf Üras (MHP)

Korkuteli Belediyesi: Ömer Niyazi İşlek (MHP)

Finike Belediyesi: Nail Dülgeroğlu (MHP)

Alanya Belediye Başkan Adayı: Adem Murat Yücel (Cumhur İttifakı)
Kemer Belediye Başkan Adayı: Yusuf Üras (Cumhur İttifakı)
Korkuteli Belediye Başkan Adayı: Ömer Niyazi İşlek (Cumhur İttifakı)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sevgili Antalyalılar değerli dava ve yol arkadaşlarım sizlere en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Sözlerimin hemen başında bir süredir Antalya'mızı etkisi altına alan olumsuz hava şartları nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu felaketlerde malları zarar gören üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bakanlıklarımız, Büyükşehir Belediyemiz ve tüm kurumlarımız gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Antalya her seferinde yaralarını sarıp hedefine yürümeyi başarmış bir şehrimizdir. Antalya'nın kutlu yürüyüşüne devam edeceğine inanıyorum. Bununla ilgili olarak ilgili bakanlarım zaten gerekli çalışmaları yaptılar ve ilk saha tespit çalışmalarına göre yaklaşık 100 milyon maddi zarar olduğu tahmin edilmektedir. Bütün bunlardan hareketlede gereği neyse bizler de yerine getireceğiz. Hortum gibi önüne gelen herşeyi yıkan sert rüzgarlar insan tedbirini aşan afetler dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanıyor. Tüm Antalya'mıza geçmiş olsun temennisini burada ifade ediyorum.

ANTALYA'YI DAHA BÜYÜK BAŞARILARA HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Cumhur İttifakı olarak inşallah bu seçimlerde 31 Mart akşamı zillet ittifakını da illet ittifakını da layık oldukları yere göndermeye var mıyız? Antalya'nın bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden gönül belediyeciliğinden kullanacağına inanıyorum.

Antalya sadece ülkemizin en kadim şehirlerinden biri değil aynı zamanda gerçek bir dünya şehridir. Geçtiğimiz yıl bu şehri ziyaret eden turist sayısı 12,5 milyon oldu. Dünyanın dört bir yanından misafir ettiği insanlarla turizmde marka olan Antalya dünyanın dört bir yanına ihraç ettiği tarım ürünleri ile bu alanda da bir markadır. Ev sahipliği yaptığı G20 gibi EXPO gibi dev organizasyonlarda ülkemizi mahcup etmemiştir. Antalya'yı daha büyük başarılara hazırlamak istiyoruz. Biz Antalya'yı sadece turizmin değil gönüllerin de başkenti olarak görüyoruz.

LAF DEĞİL , İCRAAT YAPIYORUZ

Biz Antalya'yı sadece turizm alanında değil her konuda en iyi hizmetlere kavuşturmak için çalışıyoruz. Son 16 yılda Antalya'ya 40 katrilyon yatırım yaptık. 4 üniversite kurarak üniversite sayısını 5'e çıkardık. Antalya'da 3 tane Millet Bahçesi projemiz bulunuyor. Sağlıkta 20'si hastaneden oluşan 56 sağlık tesisi yaptık. 11 adet sağlık tesisimizin inşası devam ediyor. Şehir Hastanesi'nin de ihale süreci devam ediyor. TOKİ vasıtasıyla Antalya'da 4 bin 432 konut projesini hayata geçirdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2,5 katrilyon bu devlet resmen destek vermiştir. 2002 yılına kadar Antalya'ya 195 kilometre bölünmüş yol yapılmışken biz bunu 640 kilometreye çıkardık. Şu an Antalya'da toplam maliyeti 13 katrilyon lira olan yol yapımı projelerimiz sürüyor. Biz icraat yapıyoruz laf değil. Eserlerimizle ortadayız.

3. HAVALİMANINI YAPACAĞIZ

Şimdi Antalya'ya üçüncü bir havalimanı Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için çalışmalara başladık. Havalimanını inşallah 2022 yılına kadar tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz.

Antalya aynı zamanda bir tarım şehridir. Bunun için de baraj ve göletler son derece önemli. Antalya'ya 19 baraj ve 3 gölet inşa ettik. Ayrıca 10 baraj ve 2 gölet daha yapıyoruz. Antalya'da 472 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Antalya'nın 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için içersinden araç geçen dev borularla isale hattı inşa ediyoruz. Böylece Antalya'nın içme suyu gibi bir problemi asla olmayacak. Antalyalı çiftçilerimize 1,1 katrilyon liralık tarımsal destek verdik. 196 bin Antalyalı işverenimize 4 katrilyon liralık teşvik sağladık. Önümüzdeki dönemde inşallah Antalya'yı büyütmeye yükseltmeye devam edeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...