Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2022 11:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk’a gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak Arnavutluk’a gitti. Atatürk Havalimanı’ndan Arnavutluk’a hareket eden Erdoğan, 2022'nin ilk yurt dışı ziyareti için yola çıkmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk’a gitti
ERDOĞAN,,ARNAVUTLUK,,FETÖ,

Cumhurbaşkanı, Arnavutluk'u ziyaret edecek. İkili ilişkiler ele alınacak, iş birliğini geliştirmek için yeni adımlar atılacak. Erdoğan, TOKİ'nin yaptığı deprem konutları ile restore edilen Ethem Bey Camii'ni de açacak.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak Arnavutluk’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sabah saatlerinde Kısıklı’daki konutundan ayrıldı.

ERDOĞAN'IN TİRAN GÜNDEMİ YOĞUN

Atatürk Havalimanı’ndan Arnavutluk’a hareket eden Erdoğan, burada TOKİ’nin depremzedeler için inşa ettiği 522 konutun teslim törenine katılacak. Görüşmede, Arnavutluk’un FETÖ’cülere pasaport verdiği iddiaları ve örgüt elemanlarının iade edilmesi konuları da gündeme gelecek. Tiran'da restorasyonu tamamlanan Ethem Bey Camii’nin açılışını gerçekleştirecek olan Erdoğan’ın Arnavutluk Meclisi’ne seslenmesi de bekleniyor..

FETÖ'DE GÜNDEME GELECEK

İki ülke arasındaki tarihî ilişkiler ile Balkan coğrafyasındaki gelişmeler görüşülecek. Yakın iş birliği kapsamında yeni anlaşmalara imza atılacak. Bunların yanı sıra, liderlerin yapacağı ikili görüşmede Balkanlarda Sırbistan ile Kosova arasında yaşanan gerilim de gündeme gelecek. Yine, görüşmede Arnavutluk’ta güçlü bir yapılanması bulunan FETÖ de masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, örgütün ülkedeki yapılanması hakkında Başbakan Rama ile değerlendirmelerde bulunacak. Görüşmede, Arnavutluk hükümetinin FETÖ ile bağlantılı firari örgüt elemanlarına Arnavutluk pasaportu verdiği iddiaları, örgütün ülkedeki okullarının kapatılarak Maarif Vakfına devredilmesi ve örgüt elemanlarının Türkiye’ye iade edilmesi gibi başlıca konuların gündeme gelmesi bekleniyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...