Tgrt Haber
30 Mart 2021 11:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşıya adil erişim güvence altına alınmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen Kovid-19 toplantısında uluslararası kamuoyuna aşı eleştirisi yaptı. Erdoğan "Aşıya adil erişim güvence altına alınmadan salgının sona ermeyeceği ve ekonomik toparlanmanın gerçekleşmeyeceği ortadadır. Adaletsizlik aşı meselesi ile daha vahim bir hal aldı'' dedi. Cumhurbaşkanı ayrıca yerli aşının uygun koşullarda tüm insanlığın hizmetine sunulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşıya adil erişim güvence altına alınmalı
erdoğan,aşı,koronavirüs,sağlık,salgın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM tarafından düzenlenen "Kovid-19 ve Sonrasında Kalkınmanın Finansmanı” toplantısına video mesaj gönderdi

rdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Aşı meselesi vahim bir hal almıştır. Dünya genelinde 100'e yakın ülkenin aşıya henüz ulaşamadığını görüyoruz. Nüfusunun tamamına yakınını aşılamış ülkeler varken milyarlarca insanın ilk doz aşıya dahi erişememesi insanlık adına endişe verici. Yerli aşı çalışmalarımız tamamlandığında aşımızı en uygun şartlarda tüm insanlığın kullanımına sunmayı öngörüyoruz. Aşıya adil erişim güvence altına alınmadan salgının sona ermeyeceği ve ekonomik toparlanmanın gerçekleşmeyeceği ortadadır"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...