Tgrt Haber
12 Mart 2019 16:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim bayrağımı yakan namussuzlarla CHP kol kola

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beylikdüzü Etkinlik Alanı'nda düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Benim bayrağımı yakan namussuzlarla CHP kol kola
erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

*24 Haziran’da bize destek veren her bir kardeşime teşekkür ediyorum. İnşallah şimdi sizden yeni bir zafer bekliyorum. 31 Mart’ta bu zafere hazır mıyız? Efendim işte İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkan adayı burasının ilçe belediye başkan adayı imiş, bunun için zor. Ne demek? Bizim için işinin ehli lazım. Dikkat edin İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı seçiyoruz. Sıradan bir yer değil. Daha buraya onların emeği geçmeden önce bu kardeşlerin emeği geçti.

Karşımdaki bu coşku bize gerçekten umut veriyor. Aramızdaki muhabbet ve dayanışma şimdiden birilerinin dizlerini titretiyor. Beylikdüzü 31 Mart’ta yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. 31 Mart itibariyle Beylikdüzü’nde 5 yıllık fetret dönemine artık bir son vereceğinize inanıyorum. Maalesef son 5 senede ilçemiz her ne kadar kamu yatırımları noktasında gereken hizmeti alsa da ilçe belediyesinde sınıfta kaldı.

İstanbul’un diğer ilçeleri birbiriyle yarışırken Beylikdüzü irtifa kaybetti. 31 Mart, Beylikdüzü için tarihi bir fırsat penceresidir. İstanbul Büyükşehir’de Binali Yıldırım kardeşimi aday olarak gösterdim. Rastgele değil. İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğum zaman benim genel müdürümdü. Daha sonra parlamentoya geçince Binali bey ile beraber o da milletvekili olarak yanımdaydı. Ne yaptık? Ulaştırma bakanı, daha sonra Başbakan, daha sonra TBMM Başkanı yaptık. Ve şimdi de İstanbul’a o kadar önem veriyoruz ki İstanbul’a büyükşehir belediye başkan adayı yaptık.

İstiyorum ki İstanbul kendisine layık böyle bir belediye başkanı ile ben de Ankara’da 4.5 sene iş başındayım. 5 sene de onlar burada. Binali Yıldırım ve öbür tarafta Mustafa Necati Işık kardeşim, hep beraber el ele vereceğiz ve Beylikdüzü’nü de İstanbul’u de devam inşallah diyerek uçuracağız.

Zaten Binali bey ismi başlı başına bir markadır. Kendisi hizmet demektir. Bu marka muhabbet samimiyet demektir. Senelerdir beraber olduğumuz Binali Bey, bugün eser siyasetinde ülkemizin markasıdır. Şu anda buradan çıkan zatın marka olarak nesi var ya? Biz İstanbul’a Belediye Başkanı seçeceğiz dikkat edin Çatladıkapı’ya değil.

31 Mart seçimleri için Türkiye genelinde yeni bir oyun oynanıyor. 24 Haziran seçimler; bir çok oyun denediler. Şimdi yeni figüranlar ekleyerek sahneye çıktılar. Milletvekili borsalarıyla kurulan yıkım ittifakını biraz daha genişlettiler. Baktılar üç kafadar, AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın bileğini bükemiyor, ittifaka yeni ortaklar üyeler buldular.

Bu ittifakta kimler yok ki? Bölücü örgütün güdümündeki parti var. Devletiniz teröristtir diyen il başkanı var, İmralı’daki bebek katilinin heykelini dikmeye yeltenen gafiller var. PKK paçavralarının önünde poz veren parti başkanları var. Bay Kemal Almanya’da hangi kadınla poz verdi? Alman parlamentosunda terör örgütünün paçavrasıyla poz veren kadınla o da geldi poz verdi. Cumhuriyet mitinginde darbe çağrısı yapan cuntacılar var. bu şehrin duvarlarına “zulüm 1453’e başladı” diyen çapulcular var. Ezan-ı Muhammedi’yi ıslıklayan edepsizler var.

Benim bayrağımı yakan bu namussuzlarla bunlar el ele kol kola dolaşıyor. Bunlar sirk cambazı sirk. Cami müezzinini dövüyorlar. Niye? Sala okudu diye. Buyurun İstanbul İl Başkanı CHP’nin… O da kadınlar gününde yürüyüş yapanların içinde. Şimdi bunlar, şu anda bu ülkede CHP sözde İyi Parti HDP hep beraber kimin karşısındalar? Cumhur İttifakı’nın karşısındalar. Şimdi 31 Mart’ta bunların defterini sandıklarda dürmeye var mıyız? Onun için çok çalışacağız.

Bakın ne diyor? Öyle ileri gidiyor ki, “Kürdistan’da oylar HDP’ye. Batıda oylar AK Parti’yi ve MHP’yi yok edeceğiz” Şimdi soruyorum, buradan Türkiye’ye seslenelim. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam, Sezei Temelli denilen adam, Temelsiz. Bu adam Kürt de değil onu da söyleyeyim. Kürt kardeşlerimi istismar ediyor.

Bu adam Temelsiz dedim ya; kalkıp benim kardeşlerimi istismar ediyorlar. Bay Kemal’in vitrindeki ortağı, tavşan ortağı da sözde İyi Parti ama asıl göz bebeği Kandil’in güdümündeki parti. İttifakın kime saldıracağına, kime oy vereceğine, meclis üyesi adaylarının kim olacağına onlar karar veriyor. Şimdi CHP adaylarının olduğu listelerde HDP’liler yok mu? Gizli saklı buraya sızdırdılar, var. İyi Parti’nin olduğu yerde yok mu? Var. Kime yutturuyorsunuz bunları?

CHP’nin başındaki zat ne diyor? “YPG bize saldırmaz diyor” İttifakın tavşan ortağından yine tek bir eleştiri yükselmiyor. Hatay’ın CHP’li belediye başkanı “oy yoksa hizmet de yok” diyerek seçmeni alenen tehdit ediyor. Her gün bize saldıran tavşan ortaktan ses çıkmıyor. Önceleri ittifakın asıl patronlarını gizlemeye çalışıyorlardı, artık onu da beceremiyorlar.

Kadın çıkmış ne diyor? “Biz sırtımızı YPG’ye PYD’ye dayadık” diyor. Bay Kemal bunlarla beraber. Biz sırtımızı milletimize ve Allah’a dayadık, farkımız bu.

Ezan, bayrak, vatan, şehit hassasiyeti… Ya benim bayrağımı yakıyor. Sen böylesiyle nasıl beraber olursun Bay Kemal? Hem milliyim diyeceksin hem benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın.

Hanımefendi hem milliyim diyeceksin, hem benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın.

Bay Temel, ben şöyleyim böyleyim diyeceksin, benim bayrağımı yakanlarla beraber olacaksın.

Bir de ittifakta yokuz diyeceksin. Kimi uyutuyorsun ya? Sen öyle dersen senin Adıyaman’daki belediye başkan adayın aksini söylüyor. Böyle karışık bir yapıdan ne bu ülkeye, ne bu millete, ne İstanbul ve Beylikdüzü’ne hayır gelir.

BAŞKAN ERDOĞAN: AVCILAR-ARNAVUTKÖY ARASINDA BİR YEŞİL YOL OLUŞTURUYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Avcılar'ın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) elinde çok zaman kaybettiğini belirterek, "El el vereceğiz ve inşallah Avcılar’ı bu sıkıntıdan kurtaracağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avcılar’da mitinginde vatandaşlarla buluştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy ile birlikte mitinge katılan Erdoğan, vatandaşlardan yerel seçimlerde destek istedi.

Meydanı dolduran kalabalığa hitap eden Erdoğan İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemi hatırlatarak, “Çöp dağlarını kaldırdık mı, hava kirliliğini giderdik mi? CHP demek çöp, çukur, çamur, çarpık yapılaşma demektir. Avcılar bunlardan çok çekti. 31 Mart’ta bunlardan kurtulmaya var mıyız. Gelin Avcılar’da da bu 4 Ç’den kurtulalım” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy için destek isteyen Erdoğan, “Binali Yıldırım kardeşimi İstanbul’a İBB Başkan adayı olarak gösterdik. Avcılar CHP Belediyeleri elinde çok zaman kaybetti. Bu zamanı telafi etmek için İbrahim Ulusoy kardeşimizi genç, dinamik bir aday olarak aday gösterdik. Ankara’da Cumhurbaşkanımız olarak ben 4.5 yıl iş başındayım. Şimdi 5 yıllığına Büyükşehir ve Avcılar’ı seçeceğiz. El ele vereceğiz ve inşallah Avcılar’ı bu sıkıntıdan kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Avcılar’a bugüne kadar yapılan hizmetleri anlatan ve bundan sonra yapılacak projeleri açıklayan Erdoğan, şunları söyledi: “Sağlıkta 200 yataklı Avcılar Devlet Hastanesini inşa ediyoruz. Ulaşımda 7 adet yeni yol kavşak kazandırdık. Metrobüs hattı sayesinde Zincirlikuyu ve Kadıköy’e kadar rahat gidebiliyorsunuz. İlçemizin de metro hattı olan 18.5 kilometrelik Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt projesi sürüyor. Sahilde akıllı bisiklet sistemi kurduk. Ambarlı arıtma tesisi tüm bu bölgenin denizinin temiz kalmasını sağlıyor. Denizköşkler sahilinde yaptığımız düzenlemelerle bu bölgenin çehresini değiştirdik. Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri projelerini Avcılarda da hayata geçireceğiz. Bulunduğumuz yerde bir kent meydanı oluşturacağız Büyük bölümünü ağaçlandıracağımız, ortaya saat kulesi dikeceğimiz bu meydanı yürüme köprüsü ile İstanbul Üniversitesi önünde oluşturacağımız bir diğer meydanla buluşturacağız. Bu meydanı 3 duraklı bir finiküler hattı ile Ambarlı sahiline bağlayacağız. Sahile yat limanı, konser alanları, spor alanı, millet kıraathanesi, yat limanı ile Avcılar vitrini haline getireceğiz. Avcılar Arnavutköy arasında yeşil koridor oluşturuyoruz. Burası tabi afetler toplanma alanı olarak kullanılacak. Tahtakale’deki Ispartakule mevki'inde içinde restoranı kafeteryası olan bir seyir terası kuruyoruz. Yeşilkent ve Tahtakale’nin imar meselesini büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak el ele verip en kısa sürede çözeceğiz. Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde içinde yüzme havuzları, okuma ve kültür alanları olan bir engelsiz yaşam merkezi yapıyoruz. Gümüşpala’da göl kıyısında yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, seralarıyla, iskelesiyle, şelalesiyle bir botanik park oluşturuyoruz”

 

KÜÇÜKÇEKMECE'DE KONUŞAN BAŞKAN ERDOĞAN: ŞİMDİ ÜÇÜNCÜ PERDE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı'nda düzenlenen Küçükçekmece mitinginde konuştu. Erdoğan konuşmasında:" İHA’ları SİHA’ları biz üretiyor muyuz? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah" dedi.

Erdoğan, Sefaköy Fevzi Çakmak Meydanı'nda düzenlenen AK Parti'nin Küçükçekmece mitinginde yaptığı konuşmada, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılışını yaptıklarını hatırlatarak, bu hattın artık Halkalı'dan Sirkeci'ye, karşı taraftan da Haydarpaşa'ya kadar değil, Londra'dan Pekin'e, Pekin'den Londra'ya kadar uzadığını, Demir İpekyolu'nu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hep çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, "İstanbul'un Anadolu yakasındaki en ucuyla, Avrupa yakasındaki en ucu arasını banliyö hattı aracılığıyla birleştirmiş olduk. Bu banliyö hattı boğazdan nasıl geçiyor? Tabii ki Marmaray ile geçiyor. Eskiden Haydarpaşa stop, Sirkeci stop. Şimdi bunları artık kaldırdık, kesintisiz bir şekilde birleştirmiş olduk." dedi.

Yüksek hızlı trenlerin artık son durak olarak Pendik'te durmayacağını, Küçükçekmece'ye kadar geleceğini ifade eden Erdoğan, Londra'dan yola çıkan bir trenin bu hat ile Asya kıtasına geçeceğini, oradan Kars-Tiflis-Bakü hattı aracılığıyla Pekin'e kadar gideceğini belirtti.

Sadece İstanbul'un iki yakasını değil, dünyanın iki kıtasını da baştan başa raylı sistemle birbirine bağladıklarını vurgulayan Erdoğan, "Çünkü Türkiye, dünya çapında projelere imza atan bir ülkedir. Çünkü Türkiye, dünyanın 10 ekonomisinden biri haline gelmeyi hedeflemiş bir ülkedir." dedi.

- "SALDIRIYI, ALDIĞIMIZ TEDBİRLERLE KISA SÜREDE BOŞA ÇIKARDIK"

Dün, Türkiye'nin 2018 yılı büyüme rakamının açıklandığını dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "2018'in büyümesi, 2,6. Bu noktaya geldik. Devamlı bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme, bize yakışır. Özellikle 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdığında, gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacaklar. Geçtiğimiz ağustos ayında doğrudan ekonomimize yönelik, döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu saldırıyı da, aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Tabi bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6. Bütün bunlarla beraber aynı dönemde bir ara 80 milyar dolar sınırına kadar gerileyen Merkez Bankası rezervimizi de yeniden 100 milyar doların üzerine çıkardık. Uluslararası doğrudan yatırımlar, 13,2 milyar doları buldu. Cari açığımız bir önceki yılın yarısının bile altına düşerek, 21,6 milyar dolara indi. Enerji ve altın gibi zaten elimizde olmayan iki kalemi çıkardığımızda, geçtiğimiz yıl cari hesabımız 24 milyar dolara yakın fazla verdi."

- "BİZ GELDİĞİMİZDE IMF'Yİ KUCAĞIMIZDA BULDUK"

Hem bu yılın hem de bundan sonraki yılların büyüme rakamlarının öngörülenlerin çok üzerinde çıkacağına inandığını belirten Erdoğan, "CHP'ye sesleniyorum; Ne diyor? 'Bunlar şimdi IMF'ye gider.' IMF'ye siz gittiniz siz... Biz geldiğimizde IMF'yi kucağımızda bulduk. Ne kadar borcumuz vardı? 23,5 milyar dolar. Ödedik, ödedik, ödedik... Mayıs 2013 ve IMF'ye olan borcu, sıfırladık. Şu anda bizim IMF'ye borcumuz var mı? Yok. IMF ile ilişkimiz var mı? Yok. Bitti o iş, o defteri kapattık. CHP sizin tarihiniz, borçlarla dolu. Kulluk, kölelikle dolu. Bizde böyle bir şey yok. Biz, dik durduk ve bu günlere öyle geldik." diye konuştu.

Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'ye ne siyasette ne ekonomide ne de savunmada diz çöktürülemediğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Geldiğimizde milli savunmada yerlilik oranı neydi? Yüzde 20, şimdi yüzde 65. Savunmada biz üretiyoruz. İnsansız hava aracı almak için ABD başkanlarına ricada bulunuyordum. Ama 'kongre müsaade etmiyor' diyorlardı. Ne oldu? Şimdi insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Silahlı insansız hava aracını biz üretiyor muyuz? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah. Yakın."

- "İNLERİNE GİRDİK VE SONUNA KADAR KOVALIYORUZ"

Terör örgütleriyle Cudi'de, Tendürek'te, Kandil'de mücadeleyi böyle verdiklerini dile getiren Erdoğan, "Dün, inlerine girdik ve bunları sonuna kadar kovalıyoruz, bitireceğiz. Bu teröristler, CHP ile şimdi kol kola." dedi.

Erdoğan, "Bu teröristlerin, CHP ile nasıl iş tuttuğunu göstereyim istiyorum." diyerek, miting alanındaki vatandaşların ekrana yansıtılan videoyu izlemesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, videonun ardından devam ettiği konuşmasında, şunları dile getirdi: "Bu adam Kürt falan da değil ama Kürt kardeşlerimin üzerinden istismar politikası yapıyor. Ne diyor? 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda AK Parti'ye ve MHP'ye oy yok.' Şimdi ben buradan soruyorum; Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam, Kürdistan'ı çok seviyorsa, Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var. Buyursun oraya gitsin. Bizim Güneydoğu Anadolumuz, Doğu Anadolumuz, Karadenizimiz, Akdenizimiz, Orta Anadolumuz, Egemiz, Marmaramız var. 780 bin kilometrekareyle Türkiye var. Biz bunlara ülkemizi böldürmeyeceğiz.

Onun için rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu topraklar, bölünemez. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Milletimizle birlikteliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıktığımız sürece bu ülkeye diz çöktüremeyecekler. Sınırlarımıza da, bayrağımıza da, ezanımıza da, ekonomimize de saldırsalar, millete diz çöktürtemeyecekler, bu nedenle 31 Mart beka seçimidir."

- "BÜYÜKŞEHİRİ ALDIK, BURALARI NE HALE GETİRDİK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlere 19 gün kaldığını belirterek, kadınlara ve gençlere seslenerek, "Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" dedi. 31 Mart akşamı Küçükçekmece'yi özellikle takip edeceğini dile getiren Erdoğan, kalabalığa "Devam inşallah diyor muyuz?" diye seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Binali Yıldırım, Küçükçekmece Belediye Başkanlığı'nda da Temel Karadeniz, Ankara'da da 4,5 yıl kendisinin Cumhurbaşkanı olarak iş başında olacağını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Bütünleşeceğiz, birleşeceğiz ve Küçükçekmece'yi de, İstanbul'u da uçurmaya devam edeceğiz. Hatırlayın, 1994'ü hatırlayın. Buralar neydi. Biz büyükşehiri aldık, buraları ne hale getirdik. Şimdi daha iyi olsun diyoruz. İşte Gebze banliyösü gelip buralardan geçiyor. Bütün bunlar iş bilenin, kılıç kuşananın anlayışla olur. Kuçükçekmece, 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor musun? Küçükçekmece, 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'evet' diyor musun? Küçükçekmece, 31 Mart'ta tercihimizi hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Küçükçekmece büyükşehirde Binali Yıldırım'a, ilçemizde Temel Karadeniz'e sahip çıkıyor musun?"

Erdoğan'ın bu sözlerine mitinge katılanlar "Evet" yanıtını verdi.

- "ALT YAPISIZLIĞIN ESİRİ HALİNE GETİRİLMİŞ İSTANBUL UNUTULMAYACAK"

İstanbul için yaptıklarının en yakın şahidinin vatandaşlar olduğunu dile getiren Erdoğan, günlük hayatın her anında bu hizmetlerin kullanıldığını anlattı.

Erdoğan, yaşı 35-40'ın üzerinde olanların 1994 yılındaki İstanbul'u iyi bildiklerini belirterek, çöpe, çukura ve çamura teslim olmuş, musluklarından suyu akmayan, kirlilikten havası solunmayan, çarpık yapılaşmanın, alt yapısızlığın esiri haline getirilmiş İstanbul'un unutulmayacağını söyledi.

Şimdi ise çok daha farklı bir İstanbul'da yaşanıldığını dile getiren Erdoğan, mitinge katılan vatandaşlarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Küçükçekmece'yi hatırlatıyor." dizelerini seslendirdi.

Yağmurun başlaması nedeniyle burada çay demlenmeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Ben size az da olsa biraz çay ikram edeyim. Evde hemen çayı demleyin." diyerek, vatandaşlara bez poşet ve çay dağıttı.

Erdoğan'a, kürsüye çıktığında vatandaşları selamlarken seçim şarkısı "Nereden nereye" de eşlik etti. Mitinge katılan bazı MHP'li seçmenlerin Erdoğan'a "bozkurt" işareti yaparak destek verdiği görüldü.

Mitinge, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ve Erkan Kandemir, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...