Tgrt Haber
27 Kasım 2021 16:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Türkiye ile Türkmenistan arasında 5 milyar dolarlık anlaşma

Türkiye ile Türkmenistan arasında 9 maddeden oluşan ticaret anlaşması imzalandı. İmza töreninden sonra Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmakta kararlıyız" dedi. Öte yandan Berdimuhamedov törende Erdoğan'a Devlet İşbirliği Nişanı'nı takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Türkiye ile Türkmenistan arasında 5 milyar dolarlık anlaşma
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah saatlerinde resmi ziyarette bulunmak ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Türkmenistan'a gitti. Erdoğan, başkent Aşkabat'ta Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov tarafından karşılandıktan sonra, iki lider arasında gerçekleştirilen baş başa görüşmelerde anlaşmalar imzalandı.

İki ülke arasında 9 maddenin yer aldığı 5 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip anlaşmalar imzalanırken, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet nişanı takdim edildi.

Liderler imza töreninin ardından kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıda söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkmenistan'ın tarafsızlığını destekliyoruz. Ata yurdumuz Türkmenistan'da bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıl dönümünü bir kez daha tebrik ediyorum.

TİCARET HACMİNDE HEDEF 5 MİLYAR DOLAR

Bugün imzaladığımız 9 maddelik anlaşma ile birlikte, kardeş Türkmenistan ile ilişkilerimizin ahdi zeminini daha da güçlendirdik. Ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmakta kararlıyız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DEVLET NİŞANI

Sayın Devlet Başkanı ve muhterem misafirler. Şahsıma takdim edilen Devlet İşbirliği Nişanı'ndan onur duyuyorum. Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için teşekkür ederim. Bu nişan resmi ziyaretimi taçlandırmıştır. Her alanda gelişen ilişkilerimizin somut bir göstergesidir. Bu nişanla kemik kardeşliğimiz bir kez daha perçinlenmiştir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Türkiye ile Türkmenistan arasında 5 milyar dolarlık anlaşmaTürkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devlet nişanı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...