Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2021 10:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi’ne katılmak üzere gitti Türkmenistan’da İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan,İran,Türkiye,Ekonomik İşbirliği Teşkilatı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi'ne katılmak üzere Türkmenistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında temaslarına başladı. Zirve'nin yapıldığı Karakum Otel'de, basına kapalı gerçekleşen Erdoğan ve Reisi görüşmesi, yarım saat sürdü. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi ile görüştü

5 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 15. Zirvesi kapsamında Türkiye ile Türkmenistan arasında 9 maddeden oluşan ticaret anlaşması imzalandı. İmza töreninden sonra Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmakta kararlıyız" dedi. Öte yandan Berdimuhamedov törende Erdoğan'a Devlet İşbirliği Nişanı'nı takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...