Tgrt Haber
08 Aralık 2021 22:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği tüm hızıyla devam ediyor. Katar ziyaretinin ardından dün yurda dönen Erdoğan, akşam saatlerinde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile görüştü
türkiye,,iran,,cumhurbaşkanı,,recep tayyip erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi akşam saatlerinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-İran ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

10 GÜN ÖNCE YÜZ YÜZE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Reisi, 28 Kasım'da Türkmenistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi'nde bir araya gelmişti.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye ve İran Cumhurbaşkanları arasındaki görüşmenin son derece dostane ve samimi bir ortamda yapıldığını söyleyip, "İlişkilerin çok yönlü şekilde geliştirilmesi ve bazı engellerin kaldırılması kararlaştırıldı. İki ülke arasındaki ilişki tarihidir. İki lider, Sayın Erdoğan'ın Tahran'a yapacağı ziyaret sırasında, Yüksek Komisyon (Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi) toplantısı düzenlenmesi hususunda anlaştı." ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...