Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 18:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş insanlarıyla Angola'ya gideceğiz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Lourenço ile ortak basın toplantısı düzenledi. İki ülke arasında 10 anlaşma imzalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaret hacmini 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, iş insanlarıyla beraber önümüzdeki dönemde Angola'yı ziyaret edeceklerini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş insanlarıyla Angola'ya gideceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,Canlı,Angola

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Angola Cumhurbaşkanı Laurenço ile heyetler arası gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından imza töreni ve ortak basın toplantısı sonrasında konuştu.

İlk olarak söz alan Angola Cumhurbaşkanı Lourenço, "İmzalanan anlaşmalarla Türk yatırımcılar daha güvenle Angola'ya gelip yatırım yapabilecek, aynı şekilde bu, Angolalı yatırımcılar için de geçerli" ifadesini kullandı.

"İŞ İNSANLARIYLA ANGOLA'YA GİDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Angola ile müşterek yapılabilecek çok şey olduğunu belirtti. İş insanlarıyla beraber Angola'ya gideceklerini belirten Erdoğan, " Siyasi, askeri, ekonomik, savunma sanayi alanlarını kapsayan bir görüşme gerçekleştirdik" dedi. Geleceğe yönelik atılacak adımlarda Angola'nın rastgele bir ülke olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş insanlarıyla Angola'ya gideceğiz

"Angola 33 milyon nüfusa sahip. Bizim de 84 milyon nüfusumuz var. Topladığımız zaman 117 milyon nüfus. 2 milyon 26 bin toplam yüz ölçümüne sahip iki ülke. Yarın kendileri iş insanlarımızla buluşacaklar. Altyapı ve üstyapıya yönelikpek çok konuyu muhataplarıyla görüşecekler. Aynı şekilde biz de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndan sonra iadeyi ziyarette bulunmak üzere bir grup iş insanıyla Angola'ya gideceğiz.

10 ANLAŞMA İMZALANDI

Bugün burada ilk adımı attık. 10 kadar anlaşma imzalandı. Bunları hayata geçirmek şart. Şu anda ticaret hacmimiz 176 milyon dolar. 2 güçlü ülke için bu ticaret hacmi çok hafif. İlk etapta hedefimiz 500 milyon dolara ulaşmak. Ayrıca terörle mücadelede de Türkiye Angola'nın yanında yer alacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...