Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Eylül 2021 23:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki ülke arasındaki diplomatik ve ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri, Afganistan ve Libya'daki son gelişmeler masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan,,Mario Draghi,,Libya,,Afganistan,,AB,

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İtalya Başbakanı Draghi’nin talebiyle gerçekleşen görüşmede, Türkiye-İtalya ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO müttefiki İtalya’dan Türkiye’nin ilişkilere atfettiği öneme mütenasip karşılık görmeyi beklediklerini ifade etti.

30 MİLYAR DOLARLIK HEDEF

2021 yılının ilk 7 ayındaki ikili ticaret hacminin 13 milyar dolara yaklaşarak salgın öncesindeki seviyesini geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ivmeyi hızlandırdıkları takdirde 30 milyar dolarlık hedefi kolayca yakalayabileceklerini dile getirdi.

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

İtalya’nın Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine ve üyelik sürecine yönelik ilkesel desteğinin güçlü şekilde devam edeceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerine bir an önce ön koşulsuz olarak başlanmasının  herkesin çıkarına olduğunu, 18 Mart Mutabakatı’nın da bütüncül bir şekilde güncellenmesinde zaruret bulunduğunu söyledi.

AFGANİSTAN'DA SON DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’ın Taliban’ın kontrolüne geçmesiyle sahada yeni bir durum oluştuğunu, insani yardımların ulaştırılması noktasında Taliban’la angajmanın sürdürülmesi gerektiğini, aksi takdirde zaten üst seviyelere ulaşmış olan göç baskısının daha da artacağını ifade etti.

LİBYA'DA SEÇİM TAKVİMİ

Libya’da seçimlerin zamanında yapılmasını desteklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Libya’nın talebi üzerine ve ikili anlaşmalar temelinde meşru güvenlik güçlerine eğitim ve danışmanlık sağladıklarını vurguladı.

Görüşmede, İtalya Başbakanı Draghi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Dönem Başkanlığını İtalya’nın yaptığı G-20’nin ekim ayında Roma’da gerçekleştirilecek Liderler Zirvesine davet etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...