Tgrt Haber
06 Aralık 2021 20:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dizi temaslarda bulunmak üzere akşam saatlerine doğru Katar'ın başkenti Doha'ya iniş yaptı. Havalimanında Türk ve Katarlı bakanlar tarafından karşılanan Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi için atılacak adımlar konusunda fikir alışverişinde bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar'da
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,katar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Thani’nin daveti üzerine, Türkiye ile Katar arasındaki Yüksek Stratejik Komite’nin Yedinci Toplantısı'na katılmak için Katar’ın başkenti Doha’ya geldi.

BAKANLAR KARŞILADI

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Katar'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Hamad Uluslararası Havaalanı'nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra Katar Maliye Bakanı Ali bin Ahmed Alkuwari, MİT Başkanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ve Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanı Piyade Kurmay Albay Bilal Çokay karşıladı.

Erdoğan ile Katar Emiri’nin başkanlıklarında, ilgili bakanların katılımıyla düzenlenecek Stratejik Komite Toplantısı’nda, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, iş birliğinin derinleştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konular hakkında fikir alışverişinde de bulunulacak.

Konsey toplantısı kapsamında, ikili ilişkilere katkı sağlayacak muhtelif anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması öngörülüyor.

ZİYARET ÖNCESİ ÇARPICI MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a ziyareti öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki ikili ilişkilerin verimli şekilde geçmeye devam edeceğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Katar savunma noktasında bulunan askeri üsteki Türk askerlerini de ziyaret edeceğini söyleyen Erdoğan, "Katar-Türkiye ilişkileri iki ülkenin tarihine, dostluğuna uygun şekilde günden güne güçlenmeye başlamıştır. Katar ile bugüne kadar askeri, ekonomik, kültürel olmak üzere 69 belge imzaladık. Yapılan anlaşmalar sayesinde işbirliğimizi daha da ilerilere taşıdık" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin 4 bin lira olup olmayacağı hakkında sorulan soruya da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerin kesinlikle zora sokulmayacağını açıkladı. Gıda ve otomobilde artan fiyatlar ve stokçuluk yapanlarla ilgili de konuşan Erdoğan, "Stokçuluk yapan bunun bedelini ödeyecek. Bu işin üzerine gideceğiz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...