Tgrt Haber
25 Aralık 2021 15:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete IMF komiserleri üzerinden yüklendi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda muhalefete sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "Türkiye'nin üretim yapısına, bu milletin dirayetine güvenmek yerine gittiler çağrıyı 3-5 kendini bilmezin hezeyanlarında ya da otel lobilerinde buluştukları IMF komiserlerinden medet umdular." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete IMF komiserleri üzerinden yüklendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan,muhalefet,ımf

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşuyor. 

Cumhurbaşkanı ​Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"Gençlik, ilginç bir noktayı yakalamış. "Gölgelerin üzerimize geldiği en zor zamanlarda güneşin doğuşuna binlerce şahit olduk. Yine haklı çıktı." Bize oy verse de vermese de 84 milyonun her bir ferdini kardeşimiz olarak görüyor, bağrımıza basıyoruz. 

Teknofest gençlik size sesleniyorum: Siz farklısınız. Farklılığınızı 2023'e kadar güçlenerek devam ettirmelisiniz. 

Kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümünde kanlarıyla, canlarıyla Antep'in savunmasına öncülük eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyorum. "

"MUHALEFET YANGINA KÖRÜKLE GİDİYOR"

"Milletimiz sorunlarla uğraşırken muhalefet yangına körükle gidiyor, sorunları istismar ediyor." diye konuşan Erdoğan, "Tam kapanma çağrıları altında ekonomimize kontak kapatma zorunda kaldılar. Büyükelçilere mektuplar yazdılar. Ne işiniz var sizin büyükelçilerle? Önce siz ne yaptınız, belediyeleriniz ne yapıyor? Bunu millete anlatın. Her tarafı kanalizasyon götürüyor ama bunlarda bir şey yok." dedi.

muhalefete IMF komiserleri üzerinden yüklenen Erdoğan, "Ağızlarını her açtıklarında hayırlı bir söz söylemek yerine bu ülkenin tüccarını, hakimini, bürokratını tehdit eden bir genel başkan var. Türkiye'nin üretim yapısına, bu milletin dirayetine güvenmek yerine gittiler çağrıyı 3-5 kendini bilmezin hezeyanlarında ya da otel lobilerinde buluştukları IMF komiserlerinden medet umdular." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete IMF komiserleri üzerinden yüklendi

TÜRKİYE'NİN DÖVİZ REZERVİ

Türkiye'nin döviz rezervlerine de değinen Erdoğan, "Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar banka rezervi vardı. 120 milyar dolara çıktı." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN MERKEZ BANKASI SONRASI AÇIKLAMALARI

"Merkez Bankası bağımsız olmasa seni oraya sokarlar mı?" sorususuyla Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "Demek ki bağımsız. Sen oradan çıkınca sana verilen gizli belgeleri paylaştın. Sende bu noktada haysiyet yok. Arkadan istatistik kurumuna gitmek istedin. İstatistik kurumu nefis bir cevap verdi. Siz imtihanı Merkez Bankası'nda kaybettiniz dedi. Sizinle ilgili paylaşacak hiçbir bilgimiz yok, çok istiyorsanız yazılı olarak bildirin biz de size yazılı cevap veririz. Çılgına döndü." dedi.

MİNİK ASİYE'YE PİTBULL SALDIRISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pitbul saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in ve ailesine sahip çıktığını söyleyerek, "Asiye yavrumuzu dün gece ambulans uçakla Antalya Üniversitesi'ne naklettik, orada gerekli olan operasyonlar kendisine yapılacak. Tabii ilginç olan bir şey var. Bu köpekler parası bol olanların köpekleri. Ve ne oluyor ne gidiyor, ne yapıyorlar hiç böyle bir dertleri yok. O yavru orada paramparça oluyor, hala bu adamlar acaba babasını nasıl aldatırız gayreti içinde. Kandıramayacaksınız. Bunların da bedelini ödeyeceksiniz. Biz de anneyi de babayı da yavruyu da inşallah elimizden gelen tüm hassasiyetle en ideal şekilde ve doktorlarımızla tedavisini yaptıracağız. Babasını da kapıcı olarak çalıştığı o yerden alıyoruz, çok daha ideal bir yere inşallah çalışmak üzere sevk ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜME ÇİFT HANELERİ ZORLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu sene büyüme rakamlarımızın çift haneleri zorlayacağına inanıyorum.

Muhalefetin Türkiye'ye sunabilecek hiçbir vizyonu olmadığı bu süreçte ortaya çıkmıştır. (Kılıçdaroğlu'nun 'bedava elektrik' vaadi.) Belediyelerin elektrikle ne işi var? Elektriği kimin dağıttığını bile bilmiyorlar. Arkadaşlarımız güzel bir şey söyledi. Adana sende, hadi yap. Muğla ve Antalya'da yangın oldu. Belediyeler sizde, oralarda ne yaptınız?"

GAZİANTEP'TE TARİHİ AÇILIŞLAR

Öte yandan, Panorama 25 Aralık Kahramanlık Müzesi, Şehitkamil Vadi Park, AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, Gaziantep Havalimanı yeni terminal binası ile yapımı tamamlanan projelerin açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın başlıca sözleri şu şekilde:

Bir asır öncesi burada istiklal ve istikbal ateşini yakanların torunları bugün de meşaleyi taşıyorlar. İstiklalinin bedelini kanı ile, kalkınmanın bedelini alınteri ile ödeyen Gaziantep bunun değerini çok iyi bilir. Biz AK Parti'yiz. Suriyeli kardeşlerine düşman nazarı ile bakan bir Bay Kemal yok burada. Muhakkak ki müminler kardeştir. Biz kardeşlerimize onları gönderecek yer aramayız. Silahlardan kaçmışlar ise, kapımızı onlara nasıl açmışsak, bugün de açarız, yarın da açarız. Ülkemizde 5 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz var, Bay Kemal bundan rahatsız. Onların kardeşlik gibi bir anlayışı yok.

Şanlıurfa'ya gidiyor bir başka yalan, Adana'ya gidiyor bir başka yalan söylüyor. Şanlıurfa Belediyesi'ni verin, elektriği bedeva verelim diyor. Bre cahil... Elektriği bedava verme hakkına belediye başkanı sahip mi? O zaman Adanalı çiftçilerimize bedava elektrik versinler. Elini tutan mı var? Hayatınız yalan. Suyu, elektriği bedeva vereceğiz' dediniz. Neyi bedava verdiler? Hiçbirisini. Biliyorsunuz yalancının mumu yatsıya kadar. 2023'e giden bu yolda aman ha bu tuzaklara düşmeyelim, bunları hüsrana uğrtalım.

Sizler tüm bu bölgenin kaderini değiştirdiniz. Gaziantep bizim her yerde örnek gösterdiğimiz, model olarak gösterdiğimiz kahramanımızdır, gururumuzdur. Gaziantep'e olan şükran borcumuzu şehre yaptığımız hizmetlerle ödemeye çalışıyoruz. Şimdi Gaziantep 6. Organize Sanayisi'ni kuruyor. Bay Kemal lutfeder gelirsen sana gösterirler. Bizimle uğraşmaktan dünyayı kendilerine zehir edecekler.

Yatırım bedeli 5 milyar 92 milyon lira olan yüzlerce eser ve hizmetin resmi açılışını yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete IMF komiserleri üzerinden yüklendi

İBB'YE PANKART TEPKİSİ: VAH ZAVALLI

İstanbul'dan gelirken büyükşehir belediyesi bir pankart asmış. 'İBB'nin de yurtları var' diye. Vah zavallı. Bizim şu anda KYK olarak açtığımız yurt sayılarını ben unuttum. Bay Kemal ve avanesinin böyle bir derdi yok.

DÖVİZ KURU AÇIKLAMASI

Ne sinsi hesaplar yapıldığını gördük. Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak diye sevinçten yerlerinde duramıyordu. Halbuki kurun dengesiz dalgaları 84 milyonu olumsuz etkiliyor. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık, bunu bir saatte atıverdik. Kurun seviyesini şartlar belirler. Ben ekonomistim, benim işim bu.Türkiye'nin gerçekleriyle, ülkemizin menfaatleri ile ilişkisi bulunmayanların spekülasyonları ile ülkemizi boğmak istediler. Kur spekülasyonu ile karşı karşıya kaldık, bunu bir saatte atıverdik. 

İnsanları paniğe sürükleyerek bu dalgayı sürekli büyütmek için ortada gezen siyasetçi kılıklı muhterisleri, akademisyen ve gazeteci kılıklı tetikçileri ibretle seyrettik. Akla, mantığa, izana, vicdana, ahlaka sığmayan ne senaryoların ortada dolaştırıldığını ne sinsi hesapların yapıldığını ne karanlık hayallerin kurulduğunu hep birlikte gördük.

SEÇİM HAZİRAN 2023'TE

Bay Kemal, Meral Hanım... Boşuna uğraşmayın. Seçim Haziran 2023'te yapılacak. Öne gelmesi diye bir şey söz konusu değil. Ülke bunların eline kalsa güvenliği terör örgütlerine, ekonomiyi IMF'ye bırakır. Türkiye bir hukuk devleti olarak gereğini yerine getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...