Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Temmuz 2022 15:46 - Güncelleme : 11 Temmuz 2022 17:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ile tahıl koridoru görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Erdoğan, BM'nin Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridor planıyla ilgili harekete geçme zamanının geldiğini ifade ettiği kaydedildi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin ile tahıl koridoru görüşmesi
Cumhurbaşkanı,Recep Tayyip Erdoğan

Dünya, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş dolayısıyla tahıl krizi yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, BM'nin Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili olarak harekete geçme zamanı geldiğini belirtti.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Suriye’deki durumun yanısıra Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair hususlar ele alındı.

HAREKETE GEÇME ZAMANI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Suriye’deki sınır-ötesi mekanizmanın uzatılmasına önem atfettiğini vurguladı. Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması planıyla ilgili olarak harekete geçme zamanının geldiğini belirtti. 

Diğer taraftan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın kalıcı ve adil bir barışla, müzakereler yoluyla sona erdirilmesi gerektiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de müzakere sürecinin yeniden canlandırılması için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...