Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2020 15:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda komşumuzun sınır boylarında verdiğimiz bu mücadele çok büyük önem arz ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda komşumuzun sınır boylarında verdiğimiz bu mücadele çok büyük önem arz ediyor. Bu konutların süratle şu yaz ayları içerisinde yapımını gerçekleştirir, sonra da buraya Suriyeli kardeşlerimizin yerleşmesini sağlayabilirsek inşallah kış mevsimine hiç olmaz ise buralarda girebilme şansını yakalarlar” dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) binasında sivil toplum kuruluşları ile İdlib İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesinde Suriye'de 30 bin 785 olan briket ev taahhüt sayısı, toplantı sırasında 50 bin adete ulaştı. Bu sayıya ulaşılabilmesi için 81 il valiliğinden 5 bin ev yapılmasının talep edileceğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ayrıca eşi ve kendi adına şahsi bütçesinden 20 briket ev bağışladığını duyurdu. Konuşması sırasında Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda komşumuzun sınır boylarında verdiğimiz bu mücadele çok büyük önem arz ediyor
erdoğan,

Toplantıya telekonferans ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu ana kadar İdlib bölgesinde, özellikle Suriye’nin kuzeybatısında yapılmakta olan bu konutlar ile ilgili verdiğiniz mücadele sebebi ile sizleri tebrik ediyorum. Bugüne kadar gerçekten sadece Suriye değil, dünyanın birçok değişik yerinde nerede bir gariban varsa, nerede bir ezilen varsa onların yanında her zaman zannediyorum ki bu millet yer alacaktır. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde yer almaya devam edecektir. Şu anda komşumuzun sınır boylarında verdiğimiz bu mücadelede çok çok büyük önem arz ediyor ve inşallah bu konutları süratle şu yaz ayları içerisinde yapımını gerçekleştirir, sonra da buraya Suriyeli kardeşlerimizin yerleşmesini sağlayabilirsek inşallah kış mevsimine hiç olmaz ise buralarda girebilme şansını yakalarlar. Belki daha sonra da bu 50 bin hedefinin üzerine de çıkar, bunları daha da artırırız. Şu anda Süleyman Bey'in 20 konut sözü var. İnşallah ilk etapta biz de şimdilik 50 konut sözü vermiş olalım. 50 konutumuzla inşallah biz de oraya katkıda bulunmuş olalım” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...