Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 16:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadeleye verdiği destek takdire şayan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turundaki ikinci durağı olan Togo’da Cumhurbaşkanı Faure Essozimma Gnassingbe tarafından resmi törenle karşılandı. Daha sonra mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, FETÖ ile mücadele konusunda Togo'nun verdiği desteğin takdire şayan olduğun belirtti. Erdoğan, yakın dönemde Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya aşı bağışında bulunacaklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadeleye verdiği destek takdire şayan
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Togo,Angola,Nijerya

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe tarafından resmi törenle karşılandı.

İki ülke marşlarının okunduğu törende Erdoğan ve Gnassingbe’ye karşılıklı olarak heyetler tanıtıldı. Resmi tören sonrası iki lider baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. İki lider görüşmelerin ardından kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadeleye verdiği destek takdire şayan

TÜRK HEYETİ TÖRENDE

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadeleye verdiği destek takdire şayan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Togo'nun FETÖ ile mücadelemiz bağlamında verdiği destek takdire şayandır. Dost ülkelerin FETÖ belasından temizlenmesini istiyoruz.

Şimdiye kadar Türkiye burslarından 89 öğrenci yararlandı. Bu sayının artarak devam etmesini arzu ediyoruz.

"AŞI BAĞIŞI YAPACAĞIZ"

Koronavirüs salgını kapsamında mücadelemizi artırmak istiyoruz. Togo, Burkina Faso ve Liberya'ya hem Türkiye hem de Türk Konseyi olarak önümüzdeki dönemde aşı bağışında bulunacağız. Azerbaycan ve gözlemci üye Macaristan'ın da katkılarıyla aşıları sizlere ulaştıracağız.

TOGO halkına teşekkür ederim. Afrika ziyaretlerimiz o kadar yoğun oldu ki, gördüğünüz gibi dün Angola, bugün Togo, yarın da Nijerya'ya geçeceğiz. Çok kısa bir süre sonra Afrika'ya tekrar geleceğim, tekrar geleceğim, tekrar geleceğim. Şimdiye kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim, bu ziyaretler daha da artacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togo'nun FETÖ ile mücadeleye verdiği destek takdire şayanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe'in basın toplantısından...

SON DURAK NİJERYA

Togo Cumhurbaşkanı Gnassingbe, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore ve Liberya Devlet Başkanı George Manneh Weah ile dörtlü çalışma yemeğinde bir araya gelecek olan Erdoğan, Kabore ve Weah ile baş başa görüşme gerçekleştirecek. Erdoğan Togo’daki temaslarının ardından Afika’daki son durağı Nijerya’nın başkenti Abuja’ya gidecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...