Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2021 19:11

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Sudan dayanışması sürecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Türkiye-Sudan dayanışması sürecek" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Sudan dayanışması sürecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,Sudan,Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bir ilki teşkil eden bu tarihi ziyaretinden büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Sizlerin huzunda bir kez daha ülkemize hoş geldin diyorum. Sudan, tarihi beşeri, kültüren bağlarımızın olduğu kardeş bir ülkedir. Haksız şekilde yaptırımlara uygulandığı dönemde bile Sudan'ın yanında olduk.

"SUDAN HAK ETTİĞİ KONUMA GELECEK"

Sudan'dan kapsamlı ve önemli bir geçiş dönemi yaşanıyor. Bu meşakatli süreci kardeş Sudan halkının yanında olarak kolaylaştırmaya kararlıyız. Sudan önemli başarılara imza attı. Uzun yıllar ciddi sıkıntılar yaşayan Sudan'ın inşallah hak ettiği konuma geleceğine inanıyoruz. Sudan halkı karşılaştığı sorunların üstesinden gelecek güce sahiptir.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Sudan dayanışması sürecek

"İKİLİ İLİŞKİLERDE YAKALADIĞIMIZ İVME SÜRECEK"

Ziraat Katılım Bankamız geçtiğimiz yıl Hartum'da kurumsal şube açmıştı. İkili ilişkilerimizde ve üst düzey temaslarımızda son zamanlarda yakaladığımız ivmeyi sürdüreceğiz.

"TÜRKİYE-SUDAN DAYANIŞMASI DEVAM EDECEKTİR"

Sudan'ın kalkınmasına yönelik desteğimizi sürdüreceğiz. Bugünkü toplantımızda ikili konuların yanı sıra bölgesel meselelere yönelik fikir alışverişinde bulundu. Türkiye önümüzdeki dönemde Sudan'ın yanında olmayı sürdürecektir. Türkiye Sudan dayanışması güçlenerek yoluna devam edecektir. Görüşmelerimizin ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...