Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2022 13:15 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 13:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD’a sert çıktı: Bu iktidarın kapısını hiç çalmasın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Orhan Turhan’ın Türkiye siyasetine yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada TÜSİAD’ın kendilerine dış politikada ders veremeyeceğini söylerken “Sen önce haddini bil. Bunlar akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Bunu da bilmeleri lazım” ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜSİAD’a sert çıktı: Bu iktidarın kapısını hiç çalmasın
erdoğan,tüsiad

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Orhan Turhan’ın geçtiğimiz günlerde Türkiye siyasetine ilişkin sözleri siyaset dünyasını hareketlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklama ile Turhan’a sert sözlerle yüklendi. Türkiye’nin duruşunu bozmayacağını söyleyen Erdoğan TÜSİAD başkanı Turhan’a “Ey TÜSİAD’ın başına gelen beyefendi; Dış politikada bize ders veremezsin” diyerek seslendi.

“İKTİDARIN KAPISINI HİÇ ÇALMASIN”

Sözlerini sertleştirerek sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sen çıraksın, kalfa bile olamadın. Dün bir, bugün iki. Önce haddini bil. Bunlar da akıllarını başlarına almadıkları sürece iktidarın kapısından içeri giremezler. Biz İsveç, Finlandiya neden bunlara tavır alıyoruz. Sokaklarında terör örgütleri cirit atarken biz onlara kapılarımızı mı açacağız. Ey TÜSİAD siz onların yanında yer alabilirsiniz, biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bunu bilesiniz. Almanya'da caddelerde terör örgütleri yürüyüşler yapıyorlar. Sizden önce gelen ağa babalarınız da aynı kafadaydılar, görüyorum siz de aynı kafadasınız. TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. Sizler aynı merkezden idare ediliyorsunuz. CHP oradan neyi sufle ediyorlarsa siz de aynı şekilde konuşuyorsunuz. Bu kapı yerli ve milli duruş sergileyene açıktır, sergilemeyene kapalıdır” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...