Tgrt Haber
10 Eylül 2019 13:41

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemizin yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha fazla ABD firmasının ülkemizde yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Ülkemize gelen her ABD'li yatırımcıya gereken desteği vermeye hazırız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemizin yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir'
cumhurbaşkanı,erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Dostum Trump ile serbest ticaret anlaşması müzakerelerine başlanması konusunu da gündeme aldık. Bu konuda ilgili bakanlarımız en yakın zamanda çalışmalara başlayacaklardır." dedi.

ABD'ye yatırım çağrısı
ABD'li yatırımcılara çağrıda bulunan Erdoğan, "Daha fazla ABD firmasının ülkemizde yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Ülkemize gelen her ABD'li yatırımcıya gereken desteği vermeye hazırız." diye konuştu.

"Terörist gruplara mühimmat gönderilmesi rahatsız edici"
Suriye'de yaşanan gelişmelere dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin Suriye kaynaklı yeni bir göç dalgasını göğüslemesi artık mümkün değildir. Şu an hem ülkemizin hem bölgemizin hem de Suriyeli mültecilerin geri dönüşüne en büyük engel PKK ile onun uzantısı olan YPG gibi terör örgütleridir. Etnik temizlik yapan, bölge halkını göçe zorlayan, Türk vatandaşlarının can ve mal güvenliğini tehdit eden bu yapı muhakkak tehdit unsuru olmaktan çıkarılmalıdır. (Suriye) 50 bine varan tırla, buradaki terörist gruplara araç gereç, mühimmat gönderilmesi bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. ABD'den beklentimiz terörle mücadelemizde ve sığınmacıların evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturma çabamızda yanımızda olmaları."

"ABD'den FETÖ ile mücadelede iş birliği bekliyoruz"
Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelesinin kararlılıkla sürdüğüne işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"ABD'den 15 Temmuz gecesi Türk demokrasisine saldıran FETÖ ile mücadelede de yakın iş birliği bekliyoruz. Bu terör örgütünün başı şu anda Pensilvanya'da 400 dönümlük bir arazi içinde, bütün ekibiyle beraber yaşıyor ve oradan da dünyanın 160 ülkesini idare ediyor, yönlendiriyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...