Tgrt Haber
04 Temmuz 2020 15:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Valimize söyledim, böyle görüntü olursa toplayın götürün

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Valimize söyledim, böyle görüntü olursa toplayın götürün
erdoğan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Devlet Hastanesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin şehrimize ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Sözlerimin hemen başında hastanemize adını veren merhum Adnan Menderes'in yol arkadaşı, dava adamı doktor Lütfi Kırdar'ı rahmetle yad ediyorum.

Lütfi Kırdar, son Menderes hükümetinde Sağlık Bakanlığı yapmıştır. İstiklal madalyası sahibi olan doktor Lütfi Kırdar'ın vefatı ise son derece trajiktir. Yassıada mahkemelerinin acımasızlığından payını alanlardan biri de merhum Lütfi Kırdar'dır. Bunlardan birisi CHP'nin kışkırtmalarıyla düzenlenen 28-29 Nisan öğrenci olaylarıdır.

Öğrencilerinin öldürüldüğü, hatta kıyma makinesine atıldığı gibi yalanların havada uçuştuğu yargılamalar sırasında mahkeme başkanı Lütfi Kırdar'ı huzuruna çağırır. Merhum Kırdar'a göreviyle hiçbir alakası olmayan şu soruyu sorar: İstanbul'a büyük hizmetler yapmış bir kimsesiniz. Neden CHP'den istifa ederek demokrat Parti'ye geçtiniz?

Merhum Lütfi Kırdar, Demokrat Parti diye söze başladığı anda fenalaşır sandalyeye oturmak için izin ister. Mahkeme Başkanı, müsaade etmez. Lütfi Kırdar'ın kalbi bu kadar haksızlığa daha fazla dayanamaz. Mahkeme salonundan çıkarılırken oğlu ve yol arkadaşlarının gözleri önünde vefat eder.

Vefatından üç gün evvel ailesine yazdığı mektup millet ve memleket sevdasını göstermesi bakımından çok önemlidir.

"Muhterem eşim, aziz oğlum inşallah hep iyisiniz. Ben de iyiyim. Şimdi bu mektubu yazdıktan sonra hazırlanarak vazifeye gideceğim. Vazife diyorum, çünkü yazdığınız gibi kabul etmek lazım. Bu da hizmetlerimizin bir hesap vermesi, hayırlısı Allah'tandır. Hakikaten vicdanen çok huzurluyum, rahatım.

Çünkü hayatımda yalnız dürüst değil, aynı zamanda feragatle çalıştım. Ne olacaksa olsun, siz üzülmeyin." Doktor Lütfi Kırdar....

-Bu hastane İstanbul'un en büyük hastanelerinden biri olacak.

-Depreme dayanıklı ve çevreye duyarlı bir hastane açılışı yapıyoruz.

- Eski hastanenin depreme dayanıksız olduğu belirlendi. İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi'yle eskisini yıktık, yerine ileri teknolojiye sahip bir sağlık tesisi inşa etmeye karar verdik

-Aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz yöntemler sayesinde salgını en düşük can kaybı oranıyla atlatan ülkeler arasında yer aldık.

-Asker uğurlama törenleri ve taziyeler başta olmak üzere kimi toplu etkinliklerde istenmeyen görüntülere şahit olabiliyoruz. Böyle bir yaklaşım olmaz. Asker uğurlama derken arkadaşınızı zehirliyorsunuz.

-Valimize söyledim, böyle görüntü olursa toplayın götürün.

-Şehir hastanelerimiz bunu iddialı bir şekilde söylüyorum, Avrupa'da bir numaradır. Dünyada ise sayılıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...