Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2021 21:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında petrol müjdesi alırsanız şaşırmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri” programında, Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi. Soruları cevapladı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında petrol müjdesi alırsanız şaşırmayın
cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

YAKINDA PETROL DOĞALGAZ HABERİNİ ALIRSANIZ ŞAŞIRMAYIN"

Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusuna ilişkin de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bize bu soruları soran zevat, muhalefet şuanda iktidarda olsaydı bizim Doğu Akdeniz’de halimiz haraptı. Biz Kıbrıs’ın çevresindeki haklarımız noktasında hiçbir şeyi hak edinemezdik. Bunlar bir tane sismik araştırma gemisi alamadılar. Bir tane sondaj gemisi alamadılar. Biz sondaj gemilerini aldık, sismik araştırma gemilerini aldık. Şuanda 5 tane gemimiz var, kimseye muhtaç değiliz. Bizden önce Türkiye’nin böyle bir imkanı yoktu. Bunların maliyetleri çok büyük. Biz bunları öyle bir zamanlamasını güzel yaptık ki, bu gemileri ülkemize kazandırdık.

Yakında inşallah petrol, doğal gaz haberini alırsanız şaşmayın. Bunları aldığımız andan itibaren dünyanın Türkiye’ye bakışı çok daha farklı olacak. Bu bakımdan şuanda dünya bizi kıskanıyor. Kıskanmakta da haklılar. Niye rahatsızlar, çünkü şimdi bizim gemilerimiz orada. İnşallah 20 Temmuz’da ben Kıbrıs’ta olacağım. Kuzey Kıbrıs’tan gerekli mesajları tüm dünyaya vereceğim. Kuzey Kıbrıs’ta bizim bulunmamız, vereceğimiz mesajlar sadece Ada’yı değil tüm dünyayı ilgilendiriyor.

Siz bu duruşunuzu ortaya koyamazsanız kimse sizi adam yerine koymaz. Biz Ada’da birçok adımlar attık. Şimdi 2 tane havaalanı var Kıbrıs’ta. Birisi sizin de bildiğiniz Ercan Havaalanı, birisi de daha önce orada bulunan ama biz orayı da şimdi bir değişikliğe sevk etmek suretiyle yeni bir isim ile daha çok SİHA ve İHA’larımızın yer aldığı... Bunları acaba niye bu denli hareketlendiriyoruz? Bölgede olabilecek herhangi bir saldırıda güçlü olmamız lazım. Var mıyız? Evet varız. Hepsini koy bir kenara Mersin’den Adana’dan uçaklarımızı kaldırdığımız zaman uçaklarımız anında ordalar. Bütün mesele, siz yere sağlam basacaksınız, özgüveniniz olacak. Türkiye olarak biz varız” dedi.

“YAKINDAFETÖ TAKIMINDAN DA ÖNEMLİ BİR İSMİ AÇIKLAYACAĞIZ, ŞU ANDA ELİMİZDE”

Erdoğan, Kütüphane Buluşmaları’nda FETÖ ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu:
“Gara Operasyonu’nda emri veren Sofi Nurettin denilen katili öldürdük, işini bitirdik. Biz bugüne kadar çok Nurettin Sofi’ler öldürdük. Bunlar devam edecek. Hedefimiz şu anda Kandil. Kandil’i de çökertmemiz lazım. Biz Cudi’de Bestler Deresi’nde terörle mücadelemizi bugün askerimizle, jandarmamızla, Emniyet Teşkilatımızla beraber yürütüyorsak demek ki ülkemizin yönetiminde bir farklı dönem şuanda yaşanıyor. Rastgele bir yönetim yok. Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız. Şuanda elimizde. Nurettin Sofi olayı bir kenara geçsin, FETÖ’den kimi yakaladık, hesaba çektik, ne durumda, onunda açıklamasını yapacağız” diye konuştu.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...