Tgrt Haber
20 Haziran 2022 11:23 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 11:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 10 günde 2 kritik temas! Önce Suudi veliahtla görüşecek, sonra NATO Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 gün içinde 2 kritik temasta bulunacak. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı kabul edecek Erdoğan daha sonra 28-30 Haziran tarihlerinde Madrid’de düzenlenecek NATO Zirvesi’ne katılacak.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 10 günde 2 kritik temas! Önce Suudi veliahtla görüşecek, sonra NATO Zirvesi'ne katılacak
erdoğan,nato,prens selman

Türkiye dünyada yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmayarak yoğun diplomasisi yürütüyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için yoğun diplomasi trafiği harcayan Türkiye, yeni Ortadoğu politikası ile bölgede kilit bir role sahip. NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’ya kapıları kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan önümüzdeki 10 gün içinde iki kritik temasta bulunacak.

SUUDİ PRENSİ TÜRKİYE’YE GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak 22 Haziran Çarşamba günü Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı ağırlayacak. Erdoğan'ın ziyaretiyle canlanan ikili ilişkilere yeni bir ivme kazandıracak ziyarette, ekonomi alanında önemli anlaşmalara imza atılması bekleniyor.

İKİNCİ TEMAS NATO’DA OLACAK

Erdoğan ikinci ziyaretini 28-30 Haziran tarihleri arasında Madrid’in ev sahipliğinde düzenlenecek NATO Zirvesi’ne yapacak. NATO’ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya’nın ittifaka katılım başvurusunun da görüşüleceği zirvede tüm gözler Türkiye’nin atacağı adım ve açıklamalara çevrildi.  

İKİLİ GÖRÜŞMELER PLANLANDI

Zirveye NATO üyesi 30 ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının yanı sıra, ‘partner ülkeler’ olarak Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore, ittifak içinde yer almayan AB üyesi ülkelerle üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya da üst düzey temsilciyle katılacak. ABD Başkanı Joe Biden’ın da katılacağı zirve marjında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sayıda ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşme yapması planlanıyor. Dünyanın dört bir yanından 2 bine yakın gazetecinin takip edeceği zirvede ayrıca NATO 2030 belgesi ve üye ülkelerin yeni tehditlere karşı nasıl korunacağına yönelik Stratejik Konsept de görüşülecek.

 

Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...