Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Kasım 2021 13:44

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 50+1 açıklaması: Karar merci TBMM'dir

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'teki grup toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. 50+1 tartışmalarını ilk kez cevaplayan Erdoğan, "Bunların hepsi maalesef yalan dolan. Karar merci TBMM'dir, yeni karar verir mi göreceğiz" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 50+1 açıklaması: Karar merci TBMM'dir
erdoğan,50+1,tbmm,seçim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinin ardından yapılan açıklamalar, siyasi gündemde tartışılmaya devam ediyor. Karamollaoğlu'nun, Erdoğan'ın yüzde 50+1 için "Mahsurlu olduğunu anladık" dediğini aktarmasının ardından başlayan yüzde 50+1 tartışmasında Erdoğan suskunluğunu bozdu.

BAHÇELİ 'CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN MİHVERİ' DEDİ

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek 50+1 oy şartının "Türkiye'de kutuplaşma ve kamplaşmaya yol açtığını" belirtmiş ve "50+1'in bugün de gelecekte de problem çıkaracağı kanaatini taşıyorum" demişti. MHP lideri Devlet Bahçeli ise dün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Yüzde 50+1 oy sistemini eleştirenleri makul görmemiz mümkün değildir. 50+1 cumhurbaşkanlığı sisteminin mihveridir" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN 'KARAR MERCİ TBMM' ÇIKIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Burada 50+1 tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur. O konuda değişikliğe giderse parlamento gider. Parlamento değişiklikle ilgili bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi görürüz." sözlerine yer verdi.

Bir gazetecinin, “Bugünkü açıklamalarınızdan, Merkez Bankası’nın yarın faiz indirimine devam edeceği sonucuna varabilir miyiz” diye sorduğu Erdoğan, soruya “Merkez Bankası bağımsız değil mi? Yani hem bağımsızlığı konuşuyorsunuz, bırakın bağımsız olarak kararını versin” diyerek cevapladı

"ANLADIĞINIZA GÖRE..."

Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmasında eleştirdiği ve “Bunlarla yol yürümem” dediği isimlerin kim olduğunun sorulması üzerine, “Anladığınıza göre” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aranan yüzde 50+1 sisteminde değişikliğe gidilmesinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, “Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeylerdir. Bu konularla ilgili karar mercii özellikle anayasa değişikliğiyle ilgili, parlamentodur. Parlamento bu konuda değişikliğe giderse parlamento değişikliğe gider. Adımımızı ona göre atarız. Parlamento daha önce anayasayla ilgili bu konuda karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi onu da görürüz” açıklamasında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...