Tgrt Haber
19 May 2022 13:15 - Güncelleme : 19 May 2022 13:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin karşı çıktığı Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi projesine yönelik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, millet bahçesinin herkesi mutlu edeceğini söylerken, “Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Bir ihtimal pistleri kaldırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan,atatürk havalimanı,millet bahçesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri” programında, Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi. Erdoğan son dönemde tartışmalara yol açan Atatürk Havalimanı’na Millet Bahçesi yapılmasına yönelik proje ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Millet bahçesi ile oranın güzelliğinin artacağını söyleyen Erdoğan, “Bir tarafta bin 6 odalı şehir hastanesi, yanında millet bahçesi, oranın güzelliği neyle izah edilebilir. Proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 29 Mayıs kutlamasını orada yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BİR İHTİMAL PİSTLERİ KALDIRMAYIZ”

Erdoğan ayrıca bir ihtimal pistleri kaldırmamanın da gündemde olduğunu ifade ederken pistlerin dışındaki mevcut yeşil alanları daha farklı yeşil alana getirmek için zenginleştireceklerini sözlerine ekledi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1527227577395400706

Erdoğan sözlerini şu ifadeleri kullanarak sürdürdü;

Ben sizden şimdiden müjdeyi vereyim. Herkesi çok memnun edecek. Bütün o bölgeye Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olarak gelip orada hafta sonlarını ya da hafta içlerini geçirebilecek aileler olacak. Bütün bunlarla oyun parklar ve kültürel merkezlerle orası çok ciddi bir güç devşirecek. O bölge zaten millet bahçesi noktasında Başakşehir tüm oralara kadar fakir. Ama şuanda millet bahçesi ile birlikte o ağacı ve yeşili ile orası çok çok güzel olacak. Bir taraftan da şehir hastanesi var. Şehir hastanesi ile iç içe olacak. Şimdi düşünün bir tarafta bin 6 odalı bir şehir hastanesi yanında millet bahçesi. Oranın güzelliği ne ile izah edilebilir. Orada bütün yeşili ve oyun parkı ile burada gayet güzel bir proje hayata geçecek. Şimdiden oranın bitmiş halini adeta görüyorum. Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak ama pistlerin dışındaki şuandaki mevcut yeşil alanları biz çok daha farklı yeşil alana getirmek üzere zenginleştireceğiz. Bununla ilgili projeler ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 29 Mayıs kutlamasını bu sene orada yapacağız.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...