Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 May 2019 16:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği için önemli mesaj

Reform Eylem Grubu Toplantısı'nda konuşan Başkan Erdoğan, "AB kurumlarını kendi hırsları için istismar edenlere kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. AB'nin Türkiye'ye olan ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından daha fazladır. Türkiye'nin tam üye olarak yer almadığı bir Avrupa Birliğinin, 'kurucu değerlerini temsil iddiası' havada kalmaya mahkumdur." dedi..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği için önemli mesaj
erdoğan,avrupa birliği

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Savaş yorgunu Avrupa'nın istikrar ve refaha ulaşmasında oyun değiştirici bir rol üstlendi. Bütünleşme süreci zaman içerisinde üyeler arasında uyumu artırarak AB'yi bir siyasi bütünleşme modeline dönüştürdü.

Tam 60 yıldır AB'ye tam üye olmanın mücadelesini veriyoruz. Maruz kaldığımız onca çifte standarda rağmen asla vazgeçmedik, yolumuzdan geri dönmedik. Tam üyeliğe ulaşmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik, gösteriyoruz.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ
AB kurumlarını kendi hırsları için istismar edenlere kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. AB'nin Türkiye'ye olan ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından daha fazladır. Türkiye'nin tam üye olarak yer almadığı bir Avrupa Birliğinin, 'kurucu değerlerini temsil iddiası' havada kalmaya mahkumdur.

DEMOKRASİ KALİTESİNİ YÜKSELTECEĞİZ
Son iki yılda önceliğimiz demokrasimize kasteden FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele olmuştur. Önümüzdeki dönemde FETÖ ve PKK başta olmak üzere mücadeleyi sürdürürken demokrasi kalitesini de yükselteceğiz.

EKONOMİMİZİ ATAĞA KALDIRACAK REFORMALARA HIZ VERMELİYİZ
Ekonomimizi atağa kaldıracak reformlara hız vermeliyiz. Ekonomimizi güçlendirmek için yapısal reformlara daha fazla ağırlık vermemiz gerekiyor.

Vize serbestisi sürecinde 72 kriterden 66'sını tamamlamış durumdayız. Vize serbestisinin etkisini kapsamlı analiz etmemiz gerekiyor.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...