Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2021 15:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nin ibadete açılışının birinci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Ayasofya'nın kubbelerinden ezanların, salavatların, hatmi şeriflerin sesleri kıyamete kadar eksik olmayacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya mesajı
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,ayasofya

86 yıl müze olarak hizmet veren Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasının üzerinden bir yıl geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açılmasının 1. yıl dönümü sebebiyle Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

"KIYAMETE KADAR EKSİK OLMAYACAK"

Ayasofya'nın dirilişini kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Medeniyet güneşimizin yeniden yükselişinin sembolü olan Ayasofya'nın dirilişi bir kez daha hayırlı olsun. Bizlere bu günleri gösteren Rabbimize hamdolsun… İnşallah bu ulu mabedin kubbelerinden ezanların, salavatların, hatmi şeriflerin sesleri kıyamete kadar eksik olmayacak."

AÇILIŞTA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURAN OKUDU

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten 1934'te alınan kararla müze oluncaya kadar cami olarak hizmet veren Ayasofya, 86 yıl müze olarak kullanıldıktan sonra 24 Temmuz 2020 tarihinde yeniden ibadete açılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği açılış programında Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami içinde Kur'an-ı Kerim okudu. Erdoğan, Fatiha suresini ve Bakara suresinin ilk 5 ayetini okurken, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş program sonunda dua etti. Duaların ardından Ayasofya Camii'nin 4 minaresinden 4 müezzinle ezan okundu, 86 yıl sonra kılınan ilk namazda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasilerin yanı sıra çok sayıda Müslüman da saf tuttu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...