Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2018 16:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken 'Fransa' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'daki protestolara ilişkin, "Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda "zulüm 1789'da başladı" yazılarını da görmeyiz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken 'Fransa' açıklaması
cumhurbaşkanı erdoğan,fransa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da katıldığı toplu açılış töreninde Fransa'da "sarı yelekliler"in protestolarına yapılan polis müdahalesini eleştirdi. "Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor" mesajı veren Erdoğan, Gezi olayları sırasındaki "Zulüm 1453'te başladı" şeklindeki bir duvar yazısını hatırlatarak "Umarım 'Zulüm 1789'da başladı' yazısı görmeyiz" dedi. 

 

"Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz"

Vatandaşlara, "Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz değil mi? diye soran Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"15 Temmuz'da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlardır. "Bizim polisimizle alay edenler, polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı be. Ülkemizin sokaklarını ateşe ve kana boğmaya çalışanlara sessiz kalanlar, işte görüyorsunuz şimdi ne durumdalar? Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişeyle takip ediyoruz. Umarım yakında Paris sokaklarında 'Zulüm 1789'da başladı' yazıları da görmeyiz. Biz, hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız şiddete karşıyız. "Ortaya çıkan manzara göstermektedir ki Avrupa demokrasi dersinden de insan hakları dersinden de özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...